logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka BOSCH WFA 2070 - Woda wylewa się z podajnika na proszek, brak wirowania

sureshot 07 Cze 2011 22:19 3972 2
REKLAMA
  • #1 9587798
    sureshot
    Poziom 2  
    Witam serdecznie.
    Mam dość znaczący problem i mam nadzieję, że może ktoś tutaj będzie w stanie mi pomóc. Ostatnio robiąc pranie, niestety pralka wylała wodę, zalewając całą łazienkę. Na szczęście udało mi sie ją wyłączyć zanim totalnie zatopiła mieszkanie ;-).
    Woda wylewała się z miejsca, do którego zwykle wsypuje się proszek....pod uchywtem jest dość spora szczelina i właśnie z tego miejsca lała się woda.

Pralka oczywiście nie odwirowuje i nie odpompowuje wody.

Zrobiłem nawet test aby upewnić się iż woda nie wylewa się z innego miejsca, pozostałe elementy pralki są ok, woda leje się tylko z podajnika do proszku.

Jeszcze nie odkręcałem filtra, zrobie to jutro, może to on...choć nie wydaje mi się...

Proszę o wszelkie wskazówki co i jak....

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9588268
    machefi
    Specjalista AGD
    Ocena: 1478
    Sprawdź czy nie zakleiło proszkiem węża pojemnik proszku-kocioł. Chociaż wtedy pomimo zaistnienia tej sytuacji pralka po ustawieniu na odwirowanie powinna załączać pompę spustową i wirować , być może nałożyło się jeszcze zablokowanie silnika pompy lub zaklejenie mazią przestrzeni kubka hydrostatu.
  • #3 9588581
    sureshot
    Poziom 2  
    Witam.
    Jeśli chodzi o zaklejenie proszkiem, to niestety mało prawdopodbne, używamy płynu do prania.
    Odnośnie pozostałych podpowiedzi? To jak to sprawdzić? W którym miejscu rozkręcić pralkę?

Pozdrawiam
REKLAMA