logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FlashPlayer zawiesza komputer przy odtwarzaniu filmów na Windows XP SP3

kube12 08 Cze 2011 01:04 2818 4
REKLAMA
  • #1 9588395
    kube12
    Poziom 2  
    Witam, mam problem z nowym flashplayerem. Gdy wchodzę na jakąś stronę na której odtwarzany jest film (np youtube) zawiesza mi się komputer, tzn myszka staję w miejscu i się nie chcę ruszyc więc trzeba zresetowac kompa. Dzieję się tak tylko przy odtwarzaniu filmów bo jak włączam muzykę na wrzucie to jest wszystko dobrze.
    Dodam że mam Windows XP Professional 2002 SP3.
    Sprzęt:

AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual
    Core Processor 6000+ 3.01 Ghz
    2,00 GB RAM

Proszę o pomoc ;/
  • REKLAMA
  • #2 9588729
    dinos83
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    Na jakich przeglądarkach ten efekt występuje. Sprawdź na czystym profilu, w przeglądarce z której korzystasz. Odinstaluj flash i zainstaluj ponownie flash i shockwave. Na filmie youtube -> prawy klawisz myszy -> ustawienia -> odznacz przyspieszenie sprzętowe. Zaktualizuj sterownik od karty graficznej.
  • REKLAMA
  • #3 9588918
    kube12
    Poziom 2  
    Próbowałem wszystkie przeglądarki, instalowałem wielokrotnie flasha i nic nie dało teraz zaktualizuje sterowniki zobaczymy czy pomoże.
  • REKLAMA
  • #4 9588937
    TyPeczek
    Poziom 23  
    Ocena: 56
    Otwórz Manedżera zadań i sprawdź wykorzystanie procesora i pamięci podczas używania flasha. Jeśli będzie 100 % to musisz wywalić jakieś inne procesy, które pewnie ci obciążają system.
REKLAMA