Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Astra III - Schemat instalacji elektrycznej klimatyzacji

suziX1 08 Jun 2011 22:49 34571 25
    suziX1
    Level 2  
    Witam wszystkich.
    Pilnie potrzebuje schematu instalacji elektrycznej klimatyzacji do Astry III 1,7 cdti 2004, 74 kw.
    Problem polega na tym, że nie dochodzi prąd do sprężarki a tylko dzięki temu schematowi można sprawdzić co faktycznie nie działa.
    Z góry dziękuję i proszę o pomoc!
    Przemo9826
    VIP Meritorious for electroda.pl
    A znasz się na tym? Wiesz dlaczego ten "prąd" nie dochodzi? Wiesz jakie warunki muszą być spełnione aby ten prąd tam był?
    suziX1
    Level 2  
    Mam zaprzyjaźnionego elektronika samochodowego, który bardzo dobrze zna się na swojej robocie. Przy ostatniej wizycie nabijał mi płyn do klimatyzacji i wszystko zrobił tak jak powinno być, czyli odpowiednia ilość, odgrzybianie itp.. W momencie sprawdzania czy działa nie było żadnej reakcji. Bezpieczniki są wszystkie całe,schemat jest mu potrzebny po to aby zdiagnozować przez jakie przekaźniki przechodzi prąd. Jest to do zrobienia bez schematu tylko, że będzie on musiał pruć pokolei wszystkie przewody żeby dojść do źródła problemu. Wiem, że jest to dość skomplikowane ale właśnie tak to wygląda.
    kidu22
    Level 35  
    Ja cie rozumiem suzi ale , elektryk który nie ma schematów ............
    W takim razie co on robi na codzień?

Ja mam 24h na dobe otwarte programy autodata i vivid.
    suziX1
    Level 2  
    No akurat do astry nie ma. To w takim razie co proponujesz? Jeśli mogę tak zapytać.
    mail4skwarka
    Level 19  
    Ściągnij program tis do opla - tam są schematy.

Ja najwcześniej schemat mogę mieć w poniedziałek. Specjalizuję się w opelach jak mawia moja córeczka :)
    suziX1
    Level 2  
    Naprawdę niespodziewałam się tak szybkiej pomocy! Ślicznie dziękuję za zainteresowanie i postaram się ściągnąć ten program, jeśli z jakichkolwiek przyczyn nie uda mi się tego zrobić to czy mogę liczyć na "ten" poniedziałek?
    Córki zawsze wiedzą czym interesują się ich tatusiowie:D Ja mam synka i to dla niego staram się o tą "sprawną" klimatyzację. Dzisiaj bez klimy nie da się jeździć...
    Jeszcze raz serdecznie dziękuję:D
    kyko
    Level 11  
    Potrzebuję takiego schematu do Zafiry z 2004 roku.
    Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
    mail4skwarka
    Level 19  
    Rok auta już znam. Podaj pojemność silnika , kod silnika oraz moc.
    kyko
    Level 11  
    Silnik 2,0DTI kod silnika Y20DTH 101KM.
    [/i]
    mail4skwarka
    Level 19  
    kyko wrote:
    Silnik 2,0DTI kod silnika Y20DTH 101KM.
    [/i]

Brak takiego motoru DTI w tym roku modelowym, źle napisałeś ale później się poprawiłeś Y20DTH :)
    mario0133
    Level 2  
    potrzebuje schematu instalacji elektrycznej do klimy opel astra h 19.cdti 2005 będe wdzięczny
    mario0133
    Level 2  
    mail4skwarka wrote:
    mario0133 - są schematy :)
    Przepraszam ze tak długo ale przegapiłem maila o odpowiedzi w temacie. Po 2 dniach zwłoki proszę zapytanie na priva.
    Dziękuje za schematy bardzo mi to pomogło
    pawel_1982
    Level 2  
    Ja zaś potrzebuje schematy do opel astra F 1.6 (75koni) - cała elektryka. Byłbym wdzięczny za pomoc
    mail4skwarka
    Level 19  
    A dokładnie co potrzebujesz?
    Cała elektryka to strasznie dużo schematów i pracy z tym związanej. Poza tym na necie ą gotowe schematy w jpegach do tejże właśnie astry.
    tomisg
    Level 10  
    mail4skwarka posiadasz możne instrukcje serwisową zmiany kompresora ze sterowaniem wewnętrznym na sterowanie zewnętrzne do OPLA ASTRY H 2004r Z19DTJ? Posiadam taką instrukcje ale do ASTRY H Z17DTH, w zeszłym roku udało mi się przerobic ale w Z19DTJ coś nie pasuje nie pamiętam czy w programowaniu ECC, UEC, ECU w instrukcji którą posiadam nie był jakiś błąd programowania. Finał mojej przeróbki na obecną chwile jest taki że kompresor idzie załączy "ECU-TEST ELEMENTÓW WYKONAWCZYCH -TEST PRZEKAŹNIKA AC", nie działa z panelu sterowania klimatyzacji. Będę wdzięczny za pomoc.
    mail4skwarka
    Level 19  
    W TIS2000 są opisane instrukcje serwisowe ale ta o której piszesz nie widzę.

??
    tomisg
    Level 10  
    Dzięki za szybką odpowiedz, dziś będę walczył z tym dalej, musi to iść przerobić są duże możliwości programowania tylko wiedzieć jak połączyć kable i musi zadziałać. Przestudiowałem twoje schematy i mam nowe pomysły zobaczę co mi z tego wyjdzie sprawdzałem w EPC elementy montażowe klimatyzacji i w porównaniu Z19DTH i Z17DTH mają wszystko to samo kwestia innego podpięcia kabli lub programowanie. Kompresory z wewnętrznym sterowaniem to duży koszt przy zerwaniu klinu, zewnętrzne sterowanie to tylko możliwość uszkodzenia sprzęgła co wiąże sie z wydatkiem rzędu 150zł wiec jak można zaoszczędzi to czemu nie spróbować nauka na przyszłość a z pewnością będzie więcej klientów na taką usługę z Z17DTH to sprawa opanowana i na pewno działa kolega jeździł ponad rok i był zadowolony.
    sikor83
    Level 14  
    Witam dołączę się do tematu, potrzebuję opis wtyczki do sterownika, modułu klimatyzacji w astre g z 2000roku. Podczas wypadku wyrwały się 2 przewody z wtyczki która idzie do wentylatorów i kompresora klimatyzacji, cienki zielony i cienki niebieski i chciałbym je poprawnie zmontować.
    GregGrab
    Level 1  
    Witam.Potrzebny Schemat elektryczny klimatyzacji (automatycznej, nie climatronic) od Astry H rok 2004 lub 2005.(silnik 1.8- Z18XE)
    Z góry dziękuje za pomoc.
    gumiś hd
    Level 10  
    Witam.Mogę prosić o schemat klimatyzacji do Astry H 2006r 1,9dt.Klimatyzacja manualna.