Witam
Posiadam łącze radiowe szybkość 6 mb/s działa prawie idealnie
u poprzedniego usługodawcy miałem zbyt wysoki ping podczas gier multiplayer na PL serwerach głównie 90-120 ms, utrata pakietów była jeden czy nawet dwa naraz, ale nie było lagów lekkie szarpnięcie podczas grania i to wszystko. Po zmianie dostawcy internetu ping jest już rzędu 30-40 ms jednak tutaj przy utraceniu jednego pakietu przycina wszystkie gry na około 2 sekundy jak nie odbierze dwóch to już wyrzuca z serwera. Pisałem do nich, ale oni twierdzą, że z ich strony wszystko jest ok. Testując ping na onet.pl to średnio na 3000 pakietów potrafi zgubić 25-30 pakietów, niby straty wynoszą 0 %, ale strasznie jest to denerwując. Nie rozumiem tego, że brak jednego pakietu przy niskich pingach powoduje takie zawieszenie gier wygląda to tak jakby cały komputer się zawiesił trwa to około 2 sekundy a lagometer skacze do końca skali pokazują czerwony kolor masakra :mad2: da się coś z tym zrobić od mojej strony - czy pozostaje mi naciskanie na Admina ? z drugiej strony też macie tak, że brak jednego pakietu powoduje coś takiego ?
To chyba dobry ping jak na sieć radiową (serwer jest w Krakowie) - test robiony w godzinach szczytu
to nawet występuje o 4 w nocy - dzisiaj włączyłem komputer na 20 tys. pakietów zgubił 50 - straty 0% - przy utracie jednego pakietu lag powinien być, ale nie taki co przycina wszystko - jakoś podczas słuchania radia nic nie przerywa a w grach niestety tak.
Posiadam łącze radiowe szybkość 6 mb/s działa prawie idealnie
To chyba dobry ping jak na sieć radiową (serwer jest w Krakowie) - test robiony w godzinach szczytu
to nawet występuje o 4 w nocy - dzisiaj włączyłem komputer na 20 tys. pakietów zgubił 50 - straty 0% - przy utracie jednego pakietu lag powinien być, ale nie taki co przycina wszystko - jakoś podczas słuchania radia nic nie przerywa a w grach niestety tak.