logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć rozdzielacz POTS/Analog – opis wyprowadzeń i kolory przewodów

danio13p 12 Cze 2011 13:44 1904 4
REKLAMA
  • #1 9603080
    danio13p
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam, mam problem z rozdzielaczem POTS/Analoog którego zdjęcie zamieszczam poniżej.
    Jak podłączyć rozdzielacz POTS/Analog – opis wyprowadzeń i kolory przewodów
    Posiadam ten oto rozdzielacz i kabelki które muszę podpiąć, lecz nie wiem jak to zrobić.
    Kabelki które posiadam są następujących kolorów:
    zielony/biało zielony
    pomarańczowy/biało pomarańczowy
    niebieski/biało niebieski
    brązowy/biało brązowy
    Urządzenie pots/analoog posiada u góry zieloną kostkę w która musze wpiąć te kabelki ale nie wiem jak.
  • REKLAMA
  • #2 9605181
    andk1eltd
    Poziom 37  
    Ocena: 374
    Kolory nie mają tu nic do rzeczy. Na rozdzielaczu narysowano gdzie podłączyć telefon gdzie modem a gdzie linię telefoniczną. Każdy kabel ma dwa końce:D - do telefonu i do modemu masz te końce do dyspozycji, możesz sobie sprawdzić. A linia telefoniczna jest na tej parze, na której masz sygnał po podłączeniu telefonu.
  • REKLAMA
  • #3 9605262
    danio13p
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    nie czaje, możesz napisać dokładnie które kable mam wpiąć w to zielone gniazdka.
  • REKLAMA
  • #4 9605619
    andk1eltd
    Poziom 37  
    Ocena: 374
    Z prawej narysowany telefon, czyli kabel do aparatu a z lewej linia telefoniczna czyli do gniazdka w ścianie.
  • #5 9606067
    gkmaster
    Poziom 17  
    Ocena: 107
    Na rozdzielaczy masz wejścia przykręcane więc powinieneś poobcinać wtyczki z jednej strony kabla.
    Do złączy śrubowych zawsze wkręcasz środkową parę kabla - jeśli po obcięciu wtyczki bedziesz miał tylko dwa przewody to nie ma problemu bo wkręcasz tylko te dwa przewody w odpowiednie złącza - jeśli w kablu będą 4 przewody to wybierasz tylko te dwa środkowe. kolejność ich przykręcania nie ma znaczenia.
REKLAMA