logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór golarki do miękkiego zarostu: Braun, Panasonic czy Philips? Koszty eksploatacji?

Jan_Werbinski 13 Cze 2011 08:50 1599 3
REKLAMA
  • #1 9605483
    Jan_Werbinski
    Poziom 33  
    Ocena: 669
    Którą golarkę do miękkiego zarostu kupić z oferty Braun ew. Panasonic i Phillips? Podobno koszt wymiany zużywających się części to 100-200 złotych rocznie?

Czy nie lepiej kupić tanią golarkę za 170 zł i co dwa lata wymieniać ją na nową zamiast kupować nowe części za 130 co roku?

Czy drogie golarki mają niższe koszty eksploatacji, czy może jeszcze wyższe?
  • REKLAMA
  • #2 9606271
    Ekspert_Philips
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Janie,
    Nie wiem jak wygląda to w przypadku innych marek, ale przy prawidłowej konserwacji głowic golących w golarkach elektrycznych Philips, działają one bez zarzutu co najmniej dwa lata. Wystarczy po każdym użyciu opłukać głowicę pod bieżącą wodą (o ile dany model na to pozwala) i wyczyścić je szczoteczką.
    Nie wiem czy już zdecydowałeś się na któryś z modeli, ale w razie jakichkolwiek pytań – zapraszam do bezpośredniego kontaktu na ekspert(_at_)philips.com.
  • #3 9659258
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1427
    Ekspert_Philips napisał:
    Janie,
    Nie wiem jak wygląda to w przypadku innych marek, ale przy prawidłowej konserwacji głowic golących w golarkach elektrycznych Philips, działają one bez zarzutu co najmniej dwa lata...

Pytanie do eksperta, dlaczego nożyku kosztują więcej jak nowa golarka ? W sklepie noże do serii 69 są w cenie 169zł, golarka 6900 to ok 100zł...

Tak czy owak nowe noże to więcej albo ok 2/3 nowej golarki (zależnie od modelu). Jeżeli wybierasz model ze stacją myjąco czyszczącą to płyn jeżeli kupujesz w sklepie to ok 30-40zł lub jak u brauna pakowane po dwa za ok 90zł.
  • #4 9659875
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA