logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chieftec 500W GPA-500S8 - czy to oryginał czy podróbka? Wątpliwości co do jakości

Marekzenio 13 Cze 2011 17:28 22186 4
REKLAMA
  • #1 9607369
    Marekzenio
    Poziom 20  
    Ocena: 22
    Witam.
    Niedawno miałem problem ze swoim "starym" zasilaczem Chieftec 1136H.
    Okazało się jednak że to nie jest wina zasilacza.
    Zakupiłem więc na podmianę coś takiego Chieftec 500W GPA-500S8
    http://allegro.pl/nowy-mocny-chieftec-500w-80-gpa-500s8-gw-24m-wawa-i1647088629.html

Po otrzymaniu paczki nie wiem co myśleć.
    Stary Chieftec waży może 3-4 razy więcej.
    Przewody ma solidne, "palca nie ma gdzie wcisnąć!"
    A tu przyszło coś i nie wiem czy to jest oryginalny Chieftec , czy ta firma już tak produkuje dostosowując podzespoły do ceny.
    Przewody cieniutkie, gorsze niż w Codegenach.
    Zasilacz leciutki, w środku praktycznie nie ma nic.
    Radiatorki tyle że są jako sztuka.....
    Przestrzeni jak w innych "badziewnych" zasilaczach.
    Miał ktoś do czynienia z czymś takim?
    Nie sądziłem że Chieftec może być tak "wypatroszony"
    Pozdrawiam
    Czy to jakas kopia ? Mogę go zwrócić w ciągu 7 dni bez podania przyczyny .
    Fotek środka nie mogę zrobić ze względu na gwarancję ....
    Chieftec 500W GPA-500S8 - czy to oryginał czy podróbka? Wątpliwości co do jakości Chieftec 500W GPA-500S8 - czy to oryginał czy podróbka? Wątpliwości co do jakości Chieftec 500W GPA-500S8 - czy to oryginał czy podróbka? Wątpliwości co do jakości Chieftec 500W GPA-500S8 - czy to oryginał czy podróbka? Wątpliwości co do jakości

Proszę przeczytać i zastosować...
    Ogłoszenie: Wklejanie zdjęć.
    Oraz:Uwaga Autorzy Postów !

TONI_2003.
  • REKLAMA
  • #2 9607530
    darpajdp
    Poziom 22  
    Ocena: 34
    Aż tak źle nie wygląda, choć osobiście bym tego nie kupił. Kiedyś używałem zasilacza Chieftec-a (chyba produkowanego przez Delta) 300W przez 12 lat bez awarii. Pokusiłem się ostatnio za (jak dobrze pamiętam) 165pln na używanego CFT-650-14C jak na razie nie narzekam.
  • REKLAMA
  • #3 9607551
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3538
    Kiedyś był awaryjny Chieftek Arena, produkowany przez CWT.
    Te Chiefteki GPA też są robione przez CWT a ich nazwa handlowa to... iArena.

Za te pieniążki trzeba było brać Corsair CX430.
  • REKLAMA
  • #4 13964577
    gaax
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Odpowiem po czasie, ale ku przestrodze: wczoraj wybuchł mi ten zasilacz, błysk, huk, iskry poszły. Sam z siebie, po dwuletnim używaniu po prostu rypnął. Całe szczęście spięcie nie poszło na inne podzespoły. Używany był na bardzo lekkim obciążeniu, więc wina ewidentnie leży po stronie modelu. Koło starych Chifteców to nawet nie stało - nie kupować!
  • #5 18618185
    oohcats
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Wybuchają kondensatory filtrujące. Zdarza się najlepszym wadliwy kondzior. Sam fakt, że nie uszkodziło sprzętu świadczy o tym, że to niezły zasilacz. Mi strzeliły w jakimś OCZ. Wymieniasz kondzior i zasilacz dalej działa. 😉
REKLAMA