Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ferguson HF-8800HD. Problem po wgraniu listy kanałów.

Scania 13 Jun 2011 19:02 5085 3
    Scania
    Level 14  
    Trafił do mnie dekoder jak wyżej aby wgrać mu najnowszą listę kanałów Cyfry+, co przebiegło bez problemów. Dopiero potem zaczęły się kłopoty. Otóż dekoder odbiera jedynie kanały niekodowane, na pozostałych jedynie informacja "Brak Audio i Video", jest EPG. Gdy przywrócę ustawienia fabryczne, po automatycznym przeszukaniu wszystkie programy, również te kodowane są odbierane prawidłowo. Karta oczywiście legalna (Multiroom-główna), soft najnowszy 1.32.4A, lista ze strony Fergusona. Gdzie popełniłem błąd ?.
    Zauważyłem jeszcze, że kiedy wyłączę go z sieci na pozycji gdzie jest kanał kodowany to połączeniu dany program się odblokowuje. Niestety wystarczy pilotem zmienić na inny i już go brak. FTA cały czas ok.
    Przez kilka godzin nie będzie mnie w sieci, lecz wszystkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam.
    Do kolegi LeDy. Odpowiadam tutaj aby mnie moderator nie wykasował. Takie było życzenie klienta. Miał ostatnią listę z 25.08.2011, na stronie Fergusona zobaczył nowszą z marca i tyle. Kolego romeok01, sprawdzę jutro, odpowiem. Chociaż teraz po rozmowie telefonicznej z klientem wiem, że szwankowało coś do tygodnia. Pozdrawiam, (również moderatora "telesata1" co mi post do kosza wyrzucił).
    LeDy
    Level 43  
    Scania wrote:
    Trafił do mnie dekoder jak wyżej aby wgrać mu najnowszą listę kanałów Cyfry+, co przebiegło bez problemów. Dopiero potem zaczęły się kłopoty. Otóż dekoder odbiera jedynie kanały niekodowane, na pozostałych jedynie informacja "Brak Audio i Video", jest EPG. Gdy przywrócę ustawienia fabryczne, po automatycznym przeszukaniu wszystkie programy, również te kodowane są odbierane prawidłowo. Karta oczywiście legalna (Multiroom-główna), soft najnowszy 1.32.4A, lista ze strony Ferusona. Gdzie popełniłem błąd ?.
    Zauważyłem jeszcze, że kiedy wyłączę go z sieci na pozycji gdzie jest kanał kodowany to połączeniu dany program się odblokowuje. Niestety wystarczy pilotem zmienić na inny i już go brak. FTA cały czas ok.
    Przez kilka godzin nie będzie mnie w sieci, lecz wszystkie sugestie mile widziane. Pozdrzwiam.
    A co ci przeszkadza zostawić tą listę skanowaną?
    Miałem kiedyś Ferdka 3018 i dla softów były listy z odpowiednią bazą dla Ariona i dla DVBXtreme . Pewno tu jest podobnie.
    romeok01
    Level 35  
    Spróbuj mu wgrać liste programem jak w załączniku.
    W programie jest edycja kanałów i można zaznaczyć czy jest kodowany i w jakim systemie. Możesz sprawdzić czy w liście którą ściagnąłeś jest to prawidłowo zaznaczone np. tak jak niżej
    Ferguson HF-8800HD. Problem po wgraniu listy kanałów.

Przykładowo dla TVP1 powinno być zaznaczone kodowany i zaznaczone Mediaguard, Vicess, Conax i Nagra
    Scania
    Level 14  
    Jest rozwiązanie. Po wgraniu listy kanałów należy zmienić datę na wcześniejszą niż 01.06.2011r. Jest podobno błąd w oprogramowaniu. Klient wyczytał gdzieś w necie i działa że hej. Polecam.