Niecały rok temu kupiłem projektor benq w600. Po paru miesiącach pojawiły się pierwsze problemy - na ekranie pojawiła się biała kropka, która bez przerwy mrugała. Po paru godzinach użytkowania przestała mrugać i zaczęła cały czas świecić na biało. Od tego momentu pojawiało się ich coraz więcej, niektóre, pojedyncze piksele mrugają lub świecą na biało bądź w ogóle nie świecą i pojawiają się czarne kropki. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czym to jest spowodowane? Czy to wina lampy (dodam, że jej zużycie podane przez producenta to 3000h, a moja świeci dopiero niecały 1000h), czy też spowodowane jest to innym uszkodzeniem?
Projektor jest w technologii DLP.
Oprócz tego w dolnej części ekranu pojawiła się jaśniejsza plama widoczna tylko na czarnym kolorze lecz nie jest ona zbyt uciążliwa.
Będę bardzo wdzięczny jeżeli powie mi ktoś co jest uszkodzone i co trzeba wymienić bądź naprawić.
Projektor jest w technologii DLP.
Oprócz tego w dolnej części ekranu pojawiła się jaśniejsza plama widoczna tylko na czarnym kolorze lecz nie jest ona zbyt uciążliwa.
Będę bardzo wdzięczny jeżeli powie mi ktoś co jest uszkodzone i co trzeba wymienić bądź naprawić.