Witam mam taki problem,że codziennie mam coraz to wolniejsze łącze przy neostradzie 6mb nie wiem dlaczego :/.Pomiary z LB w sobotę miałem poprawne mniej więcej takie:
Stan linii ADSL Podniesiony
Standard ADSL G992_1_A
Szybkość wysyłania 640
Szybkość pobierania 6144
Tłumienie Bliski koniec : 38.5 (dB)
Odległy koniec : 12.5 (dB)
...
W niedziele już było mniej bo szybkość pobierania wynosiła 5048 w poniedziałek 4024 przy tym,że parametry :
Tłumienie Bliski koniec : 44-48 (dB)
Odległy koniec : 8-12 (dB)
były w tych granicach oraz była duża ilość błędów. Dzisiaj we wtorek to wygląda tak :
Standard ADSL G992_1_A
Szybkość wysyłania 640
Szybkość pobierania 3072
Tłumienie Bliski koniec : 26.5 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec : 30 (dB)
Odległy koniec : 19 (dB)
Liczba błędnych pakietów 0
Firmware 0xe15080a
Błędne sek. w okresie 15 min 0
Błędy CRC 1
Błędne sek. w okresie 1 dnia 0
I moje pytanie brzmi co może być przyczyna codziennego spadku prędkości o 1 megabit czy jutro mam się spodziewać 2 megabity a na weekend zero internetu ?Proszę o jakieś sugestie jeśli macie jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje to proszę o podpowiedź dodam,że wielokrotnie już resetowałem LB odłączałem telefon i nic.
Standard ADSL G992_1_A
Szybkość wysyłania 640
Szybkość pobierania 6144
Tłumienie Bliski koniec : 38.5 (dB)
...
W niedziele już było mniej bo szybkość pobierania wynosiła 5048 w poniedziałek 4024 przy tym,że parametry :
Tłumienie Bliski koniec : 44-48 (dB)
Odległy koniec : 8-12 (dB)
były w tych granicach oraz była duża ilość błędów. Dzisiaj we wtorek to wygląda tak :
Standard ADSL G992_1_A
Szybkość wysyłania 640
Szybkość pobierania 3072
Tłumienie Bliski koniec : 26.5 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec : 30 (dB)
Odległy koniec : 19 (dB)
Liczba błędnych pakietów 0
Firmware 0xe15080a
Błędne sek. w okresie 15 min 0
Błędy CRC 1
Błędne sek. w okresie 1 dnia 0
I moje pytanie brzmi co może być przyczyna codziennego spadku prędkości o 1 megabit czy jutro mam się spodziewać 2 megabity a na weekend zero internetu ?Proszę o jakieś sugestie jeśli macie jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje to proszę o podpowiedź dodam,że wielokrotnie już resetowałem LB odłączałem telefon i nic.