Mam neostradę 6mb, transfery miałem rzędu 650 - 680kb/s bez żadnych wspomagaczy, jak coś sprawdzałem przez przeglądarkę, od wczoraj się coś posypało wygląda to tak https://obrazki.elektroda.pl/1258292100_1339534712.png , no to dzwonie dziś do nich i tłumacze facetowi że wcześniej mi śmigało tak 5.50mb a wysyłanie miałem pełne czyli 64kb/s a ten mi że jak mam 3mb to mam w normie bo to jest łącze do 6mb, tylko mówię mu, że nic mi nie zrywało połączenia, nie mam wirusów a synchronizacja na routerze livebox mam ustawioną na prawidłową czyli:
Stan linii ADSL Podniesiony
Standard ADSL G992_5_A
Szybkość wysyłania 636
Szybkość pobierania 7444
Tłumienie Bliski koniec : 32.4 (dB)
Odległy koniec : 13.4 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec : 16 (dB)
Odległy koniec : 19 (dB)
Liczba błędnych pakietów 0
Firmware 0xe15080a
Błędne sek. w okresie 15 min 0
Błędy CRC 1
Błędne sek. w okresie 1 dnia 0
To on mi mówi żeby wpisac w wierszu poleceń komendę nedstat wpisałem wygląda to tak https://obrazki.elektroda.pl/7658910600_1339534793.jpg , to ten mi mówi że u nich wszystko jest ok, faktycznie synchronizacja się zgadza i, że jak mam powyżej 3mb to mam w normie, a ten nie może przyjac do świadomości, że wcześniej miałem 5,50mb !! gadaj z takim, i mówię mu że wiem że 6mb pełnych nie zawsze moge miec ale te 5mb powinny byc !!, a ten swoje i że mogą byc jakieś chwilowe obciążenia, powiedział mi że można dopiero reklamowac jak spadnie do 1 - 2 a tak mi nie przyjmie zgłoszenia i co ja mam teraz zrobic ?
Stan linii ADSL Podniesiony
Standard ADSL G992_5_A
Szybkość wysyłania 636
Szybkość pobierania 7444
Tłumienie Bliski koniec : 32.4 (dB)
Odległy koniec : 13.4 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec : 16 (dB)
Odległy koniec : 19 (dB)
Liczba błędnych pakietów 0
Firmware 0xe15080a
Błędne sek. w okresie 15 min 0
Błędy CRC 1
Błędne sek. w okresie 1 dnia 0
To on mi mówi żeby wpisac w wierszu poleceń komendę nedstat wpisałem wygląda to tak https://obrazki.elektroda.pl/7658910600_1339534793.jpg , to ten mi mówi że u nich wszystko jest ok, faktycznie synchronizacja się zgadza i, że jak mam powyżej 3mb to mam w normie, a ten nie może przyjac do świadomości, że wcześniej miałem 5,50mb !! gadaj z takim, i mówię mu że wiem że 6mb pełnych nie zawsze moge miec ale te 5mb powinny byc !!, a ten swoje i że mogą byc jakieś chwilowe obciążenia, powiedział mi że można dopiero reklamowac jak spadnie do 1 - 2 a tak mi nie przyjmie zgłoszenia i co ja mam teraz zrobic ?
, koło wieczora posprawdzam jeszcze i zdam relacje, co do zmiany dostawcy, wcześniej przed przedłużeniem umowy, sprawdzałem kilku dostawców niestety dialog i inne nie miały zasięgu do mnie, jestem skazany albo na neo, albo na netia, jestem z poza okolic Łodzi, mieszkam na wsi, ale do centrali mam 2km, więc z prędkościami powinno byc ok, wcześniej nie zależenie czy dzień czy wieczór, miałem spokojnie powyżej ponad 5mb download a upload max, zobaczymy jak to bedzie wygladac za kilka godzin.
a wczoraj w tych godzinach miałem problemy dzisiaj na razie ich brak i oby tak zostało