Witam wszystkich. Zwracam sie z prosba o udzielenie porady. Chcialbym zbudowac klucz sprzetowy sluzacy do zabezpieczania oprogramowania. Ma byc to uklad na USB, zakupillem juz FT232BM (z tego co czytalem na poczatek bedzie OK). Moja idea jest taka aby czesc kodu, wymagana do uruchomienia programu znajdowala sie w pamieci klucza. Sama komunikacja programu z pamiecia klucza musi byc szyfrowana, jednak algorytm szyfrowania to nie problem. Dla mnie stanowi problem jakiego mikrokontrolera moglbym do tego uzyc, w czym to pisac... Nie wiem tez jakby to mialo wygladac,a dokladnie jak mam zaszyc w pamieci ukladu czesc kodu potrzebna do uruchomienia progsa... Wydaje mi sie ze moze jakas biblioteke dll by trzeba bylo napisac... A glownie chodzi mi o to jakiego mikrokontrolera moge uzyc do tego projektu.. Z tego co czytalem na forum jest mnóstwo ludz ze sporym doswiadczeniem i do nich wlasnie zwraca sie z prosba... A moze macie jakis lepszy pomysl...Bardzo prosze o kilka slow i pomoc... Bardzo mi na tym zalezy...Pozdrowienia dla wszystkich![/b]