logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór pomiędzy stacjami lutowniczymi, Pace, Goot?

15 Cze 2011 04:51 3023 4
REKLAMA
  • #1 9613788
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #2 9614733
    ^ToM^
    Poziom 42  
    Ocena: 2934
    danzel napisał:

Wyczytałem, że rączka Pace po dłuższym czasie użytkowania robi się gorąca i parzy w dłoń.

Niestety ale to prawda. Po dłuższym czasie, ta "gumopianka" z której zrobiona jest okładzina rączki zaczyna być nadmiernie gorąca co zmniejsza komfort pracy (przynajmniej w tej rączce, którą ja mam - ta na zdjęciu jest inna ale nie wydaje mi się aby jeśli chodzi o nagrzewanie rączki coś poprawione). Z mojej strony staram się po prostu nie podkręcać temp. grzałki więcej niż to konieczne. Poza tym stacja spisuje się b. dobrze. Wymiana grotów na śrubkę jest prosta i szybka. Poza tym jest do nich masa grotów, które są b. trwałe no i jest także minifala. Jak ktoś lubi SMD to idealna sprawa.
    Ja osobiście mam stację PACE ale wersję Stacja lutownicza PACE ST-25E czyli bez wyświetlacza temp. ale za to z dokładnie wykalibrowanym pokrętłem - co w większości przypadków starcza i jest 2x tańsze niż ta z LCD a funkcjonalne praktycznie tak samo. Całe urządzenie jak na amerykański wyrób jest bardzo solidnie wykonane. Przewód silikonowy, dobrej jakości materiały. Jedynie ten fakt o którym mówiliśmy, że może nieco nieco za bardzo nagrzewa się rączka.
  • REKLAMA
  • #3 9615108
    fabi
    Spec od car audio
    Ocena: 193
    Jak nie potrzebujesz głowic to wylutowywania układów (goot ich też nie posiada), to może najprostszy model stacji w.cz. Metcal OKI? Teraz jest promocja http://www.conrad.pl/websale7/?shopid=conrad&act=product&prod_number=588273
    lub bezpośrednio w sklepie internetowym Metcala http://www.oki-europe.com/europe/ za 159 euro. Groty trzeba kupić oddzielnie.
  • REKLAMA
  • #4 9618906
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 9632202
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA