logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Protel99SE > EAGLE] Jak przenieść projekt z Protel99SE do EAGLE na Windows Vista?

Trabi 15 Cze 2011 07:16 1482 6
REKLAMA
  • #1 9613826
    Trabi
    Poziom 36  
    Ocena: 792
    Kiedyś w wersji demo Protela zrobiłem dość spory projekcik (jak na mnie), potem Protelowi skończył się czas działania jaklo demo, wiec go odinstalowałem. Projekt został a chciałbym w nim coś zmienić. Ponowna instalacja Protela nie wchodzi w grę - mam Vistę a ludzie mają kłopoty z Vistą po zainstalowaniu Protela99. Nie chcę sobie namieszać w systemie.
    Czy jest jakakolwiek możliwość "przesadzenia" projektu z Protel'a do Eagle'a czy to niemożliwe?
  • REKLAMA
  • #2 9613861
    farrix
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    Zainstalować piratkę protela z chomika (na 24 godziny jest to w pełni legalne, później musisz odinstalować albo zakupić), a jeśli coś się stanie z systemem to wywalić w piz*u ten badziew, i zainstalować xp albo seven.
  • REKLAMA
  • #3 9613970
    Trabi
    Poziom 36  
    Pirata nie będę instalował. Bo tak :) . Nie wywalę tego "badziewia" (chodzi o Vistę?) bo to system - dołączony do sprzętu - za który już zapłaciłem. Kolega wywala rzeczy za które płacił?
    Czekam na inne podpowiedzi.
  • Pomocny post
    #4 9614118
    Bonkot
    Poziom 39  
    Ocena: 93
    Trabi napisał:
    Pirata nie będę instalował. Bo tak :) . Nie wywalę tego "badziewia" (chodzi o Vistę?) bo to system - dołączony do sprzętu - za który już zapłaciłem. Kolega wywala rzeczy za które płacił?

Witam
    Gdybyś miał projekt zapisany w formacie "plików gerbera" to "Eagle" można by go odczytać i poddać edycji. W przeciwnym przypadku, muszę cię zmartwić ale musisz poszukać innego programu, bo z "Eagle" nie ma szans.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 9614303
    Trabi
    Poziom 36  
    Dziękuję. O taka odpowiedź mi chodziło. Cóż.... zainstaluje na innym kompie z XP Protela trialowego, obrobię co do zrobienia i wykasuję go. Może też uda mi się właśnie zapisać w tym formacie gerbera.
  • Pomocny post
    #6 9616337
    ZbeeGin
    Poziom 39  
    Ocena: 455
    farrix napisał:
    Zainstalować piratkę protela z chomika (na 24 godziny jest to w pełni legalne, później musisz odinstalować albo zakupić)

Gdzie takie głupoty kolega wyczytał? Może jakaś ustawa czy dyrektywa UE by mieć czarno na białym źródło tej rewelacji...

Trabi napisał:

1. Instalujesz wirtualną maszynę, a na niej Win98 czy WinXP i Protela Trial. Zmieniasz, eskportujesz i usuwasz maszynę. Vista żyje i ma się dobrze.
    2. Prosisz kogoś kto posiada i aktywnie używa Protel-a na forum by pozmieniał to co chcesz. Oczywiście dogadacie się przez PW.
    3. Prosisz kogoś na forum, by ci wyeksportował projekt do plików Gerber. Potem import do Eagle, skoro taka droga jest możliwa.
  • REKLAMA
  • #7 9918902
    Trabi
    Poziom 36  
    Dzięki. ZAMYKAM

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na przeniesienie projektu z Protel99SE do EAGLE na systemie Windows Vista, ponieważ nie chce ponownie instalować Protela z obawy o problemy z systemem. Odpowiedzi sugerują kilka rozwiązań: zapisanie projektu w formacie Gerber, co umożliwi import do EAGLE, lub skorzystanie z wirtualnej maszyny z systemem Windows 98/XP do edycji projektu. Alternatywnie, można poprosić kogoś, kto ma dostęp do Protela, o pomoc w edycji lub eksportowaniu projektu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA