logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki telefon z GPS, WiFi, dotykowym ekranem i slotem microSD polecacie?

Sasquie 15 Cze 2011 21:30 1576 12
REKLAMA
  • #1 9617082
    Sasquie
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Na początek pragnę zaznaczyć, że nie chcę teraz zaraz natychmiast kupować nowego telefonu. Chcę się zorientować, co rynek oferuje i za ile. Piszę tu, bo nie bardzo interesowałem się rynkiem komórek i chcę poznać opinie użytkowników o konkretnych modelach.

Szukam telefonu, który:
    -będzie miał GPS (darmowy, najlepiej nie wymagający stałego połączenia z internetem),
    -będzie dotykowy (nowa moda - trzeba nadążać :)),
    -oczywiście WiFi, przeglądarka internetowa,
    -w miarę dobry aparat (nie mówię tu o 12mpx, ale taki, którym będzie można zrobić dobre zdjęcie i nagrać przyzwoity film - nie musi być HD),
    -będzie miał slot na kartę pamięci (najlepiej microSD, bo taką mam w aktualnym telefonie),
    -wyjście miniJACK (choć niekoniecznie),
    -mile widziana klawiatura QWERTY,

Proszę o Wasze propozycje, sugestie i opinie na temat telefonów, jakie pasowały by do moich (chyba niezbyt wygórowanych) wymagań. Mile widziane opinie o telefonach, których sami używacie (takie będą najbardziej rzetelne). Oczywiście proponowane przez Was telefony mogą mieć inne pierdółki (ale nie przesadzajmy, nie chciałbym wydać na telefon kilku tysięcy złotych).
  • REKLAMA
  • #2 9617731
    koperek69
    Poziom 11  
    Polecam Samsunga Omnie;) a co qwerty to nowe różne modele lepszy to tysiaka trzeba wydac;)
  • REKLAMA
  • #3 9617878
    archi3
    Poziom 31  
    Ocena: 101
    z tych wymagan kojarzę n97 n900, e90?
  • #4 9618828
    Sett
    Poziom 11  
    Miałem nokie 5800. Aparat 3,2, garmin zainstalowany więc gps darmowy, wifi świetnie łapało (prawie tak dobrze jak mój lapek) Dobrze się pisało na dotyku mimo że oporówka i jest dość tani. Jeśli szukasz lepszego aparatu to nokia c5-03 ale to już większy wydatek. Możesz jeszcze spróbować htc smart albo wildfire. Niektórzy je kochają a niektórzy nienawidzą. Mógłby być jeszcze se xperia x10 mini pro. Znajomy miał i mi osobiście się nie spodobał bo za mały do moich grubych paluchów:) Ale może Tobie się spodoba
  • #5 9619484
    Sasquie
    Poziom 15  
    Omnia - a i owszem, oglądałem ją i była by świetnym telefonem dla mnie gdyby nie te rozmiary...
    Nokia 5800 - może i telefon dobry, ale, szczerze mówiąc, nie podoba mi się :D . Troszkę brakuje mi tutaj lepszego wyświetlacza, no i funkcji multitouch.
    Xperia X10 mini pro - też patrzyłem, ale nie wyobrażam sobie posiadania tak małego telefonu...

Oglądałem też Samsunga Wave 723 - telefon wg. mnie dobry, ale niestety ma raczej słaby aparat...

Macie inne propozycje?
  • REKLAMA
  • #6 9619561
    Sett
    Poziom 11  
    No a rozglądałeś się po htc? Albo zte blade ostatnio dość popularny telefon
  • #7 9620158
    Sasquie
    Poziom 15  
    ZTE Blade - pierwsze słyszę. Ale już o nim trochę poczytałem i widzę, że telefon zgarnia całkiem niezłe opinie, choć trafiają się również rażące problemy (wyczytałem o problemach z niedziałającym WiFi, samo wyłączającym/resetującym się telefonie, trzeszczących klawiszach). Co do HTC to nie bardzo znam tą markę... Pierwszym telefonem, jaki rzucił mi się w oczy, było Desire i muszę powiedzieć, że telefon sprawia wrażenie wyśmienitego (bardzo podoba mi się jakość nagrań z kamerki). Minus? Cena używanego (w dobrym stanie) oscyluje w granicach 800zł :(...
  • #8 9893377
    keseszel
    Poziom 26  
    Ocena: 558
    Omnia to przecież staruszek świat..
  • REKLAMA
  • #9 9894662
    nokiafun
    Poziom 16  
    Galaxy S albo S2 ? tylko że nie mają qwerty
  • #10 9895344
    gwidon997
    Poziom 24  
    Ocena: 71
    Z fizyczną qwerty polecam Motorole milestone, spełnia wszystkie twoje wymagania.
  • #11 9896534
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    A ile chcesz wogóle wydać na telefon??
  • #12 9912104
    Sasquie
    Poziom 15  
    No, powiedzmy okolice 1000zł. Nie musi być nowy.
  • #13 9918563
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    Hmmm nokia n97 mini, kupisz nową o wiele taniej niż 1000 zł.:)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy forum polecają różne modele telefonów spełniające wymagania dotyczące GPS, dotykowego ekranu, WiFi, aparatu oraz slotu na kartę microSD. Wśród rekomendacji znalazły się: Samsung Omnia, Nokia N97, N900, E90, Nokia 5800, HTC Smart, Wildfire, SE Xperia X10 Mini Pro, Samsung Wave 723, ZTE Blade, Motorola Milestone oraz Nokia N97 Mini. Użytkownicy zwracają uwagę na różne aspekty, takie jak jakość aparatu, funkcjonalność GPS oraz dostępność QWERTY. Wspomniano również o problemach z niektórymi modelami, jak ZTE Blade, oraz o preferencjach dotyczących budżetu, który wynosi około 1000 zł.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA