http://www.sendspace.pl/file/PTIDfxqn/ Jakby nie działał, daje moje 4shared
http://www.4shared.com/account/dir/1143842...ing.html?rnd=51 1. Wypakowujemy zawartość archiwum, najlepiej na pulpit.
2. Wchodzimy do folderu "Patchowanie K800i CID 53" a następnie w folder tpa/preset/custom
3. Za pomocą FAR'a wchodzimy do i następnie do tpa/preset/custom i wklejami pliki z folderu z pkt 2.
4. Następnie wchodzimy w archiwum R8BF003_CXC1250210_GENERIC_WI.zip i wypakowujemy je do naszego folderu.
5. Wchodzimy do tpa/preset/custom (nie na )
6. FAR'em wcohdzimy do tpa/preset/custom i wklejamy plik executor.b
7. Wchodzimy w folder FAR'a, następnie w plugins/jdFlasher/rest/
8. Kopiujemy na pulpit plik mkrest2.exe
9. Ściągamy soft R8BF003 Main
10. Maina wypakowujemy na pulpit obok mkrest2.exe i nazywamy go 123.mbn
11. Włączamy konsole Start/Uruchom: cmd i wciskamy enter (dla visty: Start/Wszystkie programy/Akcesoria/Uruchom:CMD)
12. Wpisujemy cd pulpit (dla visty cd desktop)
13. Wpisujemy mkrest2.exe 123.mbn i dajemy enter [jak nie zadziała, wpiszcie mkrest 123.mbn (bez .exe)]
14. Włączamy telefon, wchodzimy do menu/rozrywka/gry/executor.jar
15. zaświeci się na biało, telefon się wyłączy i potem upewniamy się, że się nie włączy.
16. Włączamy FAR'a i ustawiamy wszystko jak na obrazku (From K800i.pl)
Dołączona grafika
17. Wciskamy jump into rabbit hole, i podłączamy telefon z c.
18. Wchodzimy w bflash
19. Po chwili widzimy pamięć flash telefonu.
20. Przeciągamy resta na pamięć flash fona
Dołączona grafika
21. Dajemy copy
22. Widzimy takie coś:
Dołączona grafika
23. Klikamy "yeah, flash it"
24. Wchodzimy do folderu FAR'a, plugins/jdflasher/2020_52
25. Powinniśmy mieć otwartą poprzednią sesje FAR'a
26. Bierzemy naszego maina i przeciągamy na qamaker.exe
27. Wchodzimy do bflash, przeciągamy quick accesa na pamięć bflash
28. Gdy się wgra klikamy na ok, program zapyta czy mamy odłączyć telefon, klikamy yes, i koniec przygotowań.
29. Teraz w SETool'u wybieramy model K800i, zaznaczamy Use quick acces patch do misc dajemy naszego patcha i wciskamy write script.
30. Po poprawnym wgraniu QA usuwamy wszystkie pliki executora, ponieważ jego ponowne uruchomienie może przynieść niepożądane efekty.
Poradnik jest ok, wszystko chodzi na 100%, za ewentualne szkody nie odpowiadam.
Plik rest na R8BF003 jak by ktoś miał problem z wygenerowaniem.
http://www.sendspace.pl/file/559hAZJ0/
Problem jest tego typu, iż telefon śmigał w angielskiej Orange a nie mam takowej karty sim. Jakbym miał to bym to zrobił. Temu pytałem o obniżenie CID-u bo żeby 52 zrobić nie trzeba się bawić w żadne executory, karty sim itp
Podpinam się pod temat, mam taki sam problem. Mam simlocka na jakąś angielską sieć, do której nie mam karty sim. Prosiłbym o pomoc w obniżeniu cidu albo zdjęciu locka bez użycia executora.
✨ Użytkownicy dyskutują o obniżaniu CID-u w telefonie Sony Ericsson K800i, szczególnie z CID 53 na 52, co jest wymagane do zdjęcia simlocka. Wskazówki obejmują użycie narzędzi takich jak SEtool, MT-Box oraz executory. Niektórzy sugerują zakup kart testowych, aby ułatwić proces, podczas gdy inni decydują się na usunięcie simlocka w serwisie. Problemy związane z brakiem dostępu do odpowiedniej karty SIM są również poruszane. Wygenerowane przez model językowy.