Witam.
Chciałbym złożyć sobie narazie jedną kolumną głośnikową na głośnikach eminence
głośnik niskotonowy ME15-1008 8ohm 100Watt
głośnik średnio-tonowy ME12-100PE8 8ohm 100Watt
głośnik/i wysoko-tonowe i tu nie mam nic proszę o radę jakie by się nadały.
Chciałbym Was prosić o pomoc w projekcie kolumny bo nie wiem ile litrów itp,kształt.
Co do parametrów głośników do szukałem na necie ale nie mogłem znaleźć.
Proszę także o pomoc w dobraniu zwrotnicy może być gotowa, a może być tylko schemat. Kolumny będą używane raczej w domu może czasami gdzieś na imprezie:) Za każdą pomoc dziękuję.
Do moderatorów: Proszę nie wyrzucać od razu do kosza ew. przenieść w inny dział jeśli jest w złym.
Dzięki.
Kolega szukał i modlił się aby nie znaleźć...
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl...26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26prmd%3Divns
3.1.17. (10.9, 16) Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.
Za podobne objawy lenistwa będę karać z całą surowością.
Na razie tylko wpis.
(dj-MatyAS)
Dodano po 2 [godziny] 56 [minuty]:
No dzięki dzięki, tylko trochę tego za dużo i nie wiem którą brać tabele ;/ Jak by znalazł się ktoś tak miły żeby obliczył mi tą objętość tej kolumny i kształt to byłbym bardzo wdzięczny
Chciałbym złożyć sobie narazie jedną kolumną głośnikową na głośnikach eminence
głośnik niskotonowy ME15-1008 8ohm 100Watt
głośnik średnio-tonowy ME12-100PE8 8ohm 100Watt
głośnik/i wysoko-tonowe i tu nie mam nic proszę o radę jakie by się nadały.
Chciałbym Was prosić o pomoc w projekcie kolumny bo nie wiem ile litrów itp,kształt.
Co do parametrów głośników do szukałem na necie ale nie mogłem znaleźć.
Proszę także o pomoc w dobraniu zwrotnicy może być gotowa, a może być tylko schemat. Kolumny będą używane raczej w domu może czasami gdzieś na imprezie:) Za każdą pomoc dziękuję.
Do moderatorów: Proszę nie wyrzucać od razu do kosza ew. przenieść w inny dział jeśli jest w złym.
Dzięki.
Kolega szukał i modlił się aby nie znaleźć...
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl...26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26prmd%3Divns
3.1.17. (10.9, 16) Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.
Za podobne objawy lenistwa będę karać z całą surowością.
Na razie tylko wpis.
(dj-MatyAS)
Dodano po 2 [godziny] 56 [minuty]:
No dzięki dzięki, tylko trochę tego za dużo i nie wiem którą brać tabele ;/ Jak by znalazł się ktoś tak miły żeby obliczył mi tą objętość tej kolumny i kształt to byłbym bardzo wdzięczny