logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Compal FL90 - przycinanie na 5 sekund, wina procesora czy grafiki?

blacksabaton 17 Cze 2011 14:50 1106 4
REKLAMA
  • #1 9622891
    blacksabaton
    Poziom 9  
    Witam, mam problem z Fl90 mianowicie czasami przycina się na 5 sekund wszystko stoi, po 5 sekundach odcina się i wszystko chodzi, czy to może być wina grafiki?... na początku podejrzewałem dysk wymieniłem go lecz to samo, następnie wymieniłem ram to sam. Został mi procesor i grafika, co jest bardziej prawdopodobne?...
  • REKLAMA
  • #2 9623163
    gnegon
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Czy podczas tego "przycinania" się, rośnie obciążenie CPU ?
  • REKLAMA
  • #3 9623728
    blacksabaton
    Poziom 9  
    Tego nie patrzyłem bo wszystko staje nie mogę nic zrobić.... Jak gra muzyka to zacina się na danej sekundzie wydobywa się jeden dźwięk po paru sekundach rusza wszystko....
  • REKLAMA
  • #4 9623972
    gnegon
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Sprawdź temperatury CPU, w core temp. Czy ten problem zdarza się zaraz po włączeniu czy zazwyczaj później.
  • #5 9624913
    blacksabaton
    Poziom 9  
    nie ten problem zdarza się w trakcie pracy, i to roznie czasami raz na 1h czasami 3 razy na 1h. Procesor osiąga do 65 stopni nie grzeje się mocno. Nie mam pojęcia czego to może być wina. Dodam jeszcze ze w moim laptopie siedzi druga płyta główna na wcześniejszej działo się to samo, powodem wymiany płyty był źle zaktualizowany bios i matryca nic nie wyświetlała. Dowiedziałem się ze stara płytę można naprawić
REKLAMA