logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba satellite SA50-532 - sterowniki kontrolera LAN i WiFi pod XP.

robert123 17 Cze 2011 15:19 4919 4
REKLAMA
  • #1 9622995
    robert123
    Poziom 16  
    Ocena: 25
    Witam! System znajduje kartę sieciową - widnieje ona jako 1394 w spisie urządzeń, lecz nie mogę się połączyć z internetem. Szukam sterowników do tego modelu do kontrolera sieciowego i wifi. Na stronie producenta nie znalazłem - być może tam są. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9625678
    robert123
    Poziom 16  
    Witam, dziękuję za link, próbowałem tych sterowników wcześniej bez efektu. W kartach sieciowych mam kartę 1394. Miałem też 2 urządzenia pci ze znakami zapytania, usunięcie tychże spowodowało wykrycie nowej karty intel eternet 100**** i lan zadziałał. Chodziło mi o test komputera bo nie wiedziałem czy nie ma uszkodzonej sieciówki. Muszę jeszcze reinstalować XP, oraz dołożyć karę wifi. Wątku na razie nie zamykam, mogę mieć pytania.
  • REKLAMA
  • #4 9678253
    robert123
    Poziom 16  
    Mam jeszcze problem z klawiaturą - mam klawiaturę w wersji qwertz - wersja niemiecka - mam wybór języka :"polski" i "polski 214". Przy wyborze "polski" jest wszystko ok - to znaczy ukŁad klawiszy jak w typowej klawiaturze qwerty, za wyjątkiem maŁego Ł - mogę uzyskać jedynie duże. Przy wyborze klawiszy Alt Gr + l nie pojawia się znak, inne polskie literki ok. Może Ktoś przerabiaŁ podobny problem? Jeśli zaŁączę Caps Lock i wcisnę l + Alt Gr + Shift wtedy pojawia się maŁe ł.
  • #5 9720783
    robert123
    Poziom 16  
    Rozwiązałem problem niedziałającego małego ł - aby wybieranie tej literki było możliwe - muszę w opcjach grafiki wyłączyć tzw. klawisze dostępu. Doszedłem do tego poprzez odinstalowywanie po kolei sterowników. Również wifi udało mi się uruchomić.
REKLAMA