logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ECS K7VTA3 - Czy można używać dwóch kart dźwiękowych jednocześnie?

PJR 16 Lis 2004 10:01 1140 4
REKLAMA
  • #1 989162
    PJR
    Poziom 2  
    Posiadam płytę ECS k7vta3, jest ona zaopatrzona w standardowa karte dzwiekowa. czy mozna dolozyc do niej druga karte, tak aby obie dzialaly, tzn abymmogl wybierac ktora ma byc aktualnie obslugiwana. z gory dzieki za odpowiedz
  • REKLAMA
  • #2 989214
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Tak można mieć dwie karty dzwiękowe w panelu sterowania w multimediach wybierasz domyślną kartę muzyczną i wszystkie dzwięki windows będą odtwarzane w domyslnej a żeby korzystać z drugiej na raz instalujesz jakiś odtwarzacz muzyczny np winamp i opcjach odtwarzacza wybierasz drugą kartę muzyczną
  • REKLAMA
  • #3 989276
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10451
    hm, a nie jest tak ze jak zamontuje druga karte to ta zintegrowana na plycie sie wylaczy?
  • REKLAMA
  • #4 990406
    Paweł1964
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Dwie karty mogą pracować razem w jednym kompie co zostało już napisane i nie będzie z tym problemów.Ale w razie problemów sprawdź czy karta nie współdzieli przerwania z innym sprzętem (to może potencjalnie sprawiać że karta nie będzie grała).Bardzo dużo zależy jaka to karta dzwiękowa.
  • #5 991840
    j_a_c
    Poziom 17  
    Ocena: 47
    tesz mam płyte ecs z dzwiekiem dołaczyłem do tego SB i działały bez problemu obie jedna mogła obsługiwac dzwieki windowsa druga np winampa
    ale po pewnym czasie stwierdziłem ze to w sumie za wiele nie pomaga bo itak tyle samo potrafi robic jedna karta w systemach xp i 2000
    ale działało napewno choc nie wiem po co
REKLAMA