logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować dwie karty dźwiękowe na MSI K72N z Windows XP?

artdam 04 Cze 2005 19:55 1835 1
REKLAMA
  • #1 1550478
    artdam
    Poziom 11  
    Czy można skonfigurować dwie karty dźwiękowe na jednym kompie?
    płyta główna MSI K72N Delta z kartą dźwiękową i zewnętrzna karta chyba Abit.
    Spokojnie można dwie zainstalować pod XP, nie widać błędów, jednak kiedy podłączyłem tuner tv (wyjście na telewizor) na jednej i chciałem ustawić dźwięk do gry na innej, działa tylko jedna.

Czy można temu jakoś zaradzić?

pozdrawiam
    Kolego artdam proponuję Byś był tak uprzejmy i poczytał regulamin !
    Następnie solidnie opisał swój komputer jaki system itd.
    Nie należy używać sformułowań cytuję :

zewnętrzna karta chyba Abit. - i tym podobnych

Dodano po 4 [godziny] 18 [minuty]:

Oczywiście

A więc:
    płyta główna MSI K72N chipset Nvidia wbudowana karta dźwiękowa,
    zewnętrzna karta dźwiękowa: Abit AU10 w systemie wyświetla się jako FM 801 (WDM 2.00F),
    Tuner tv na którym chciałem ustawić jedną z kart to averTV 303 stereo;
    Procesor AMD Athlon(tm) XP 1800+;
    RAM 512;
    System Windows xp;

Pytanie pozostaje: Czy da się tak skonfigurować abu jedno urządzenie (tuner TV) korzystało z jednej karty a reszta z drugiej?

przepraszam za niedokładność, mam nadzieję że te informacje trochę rozjaśnią sprawę
  • REKLAMA
  • #2 1553404
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1585
    artdam napisał:

Pytanie pozostaje: Czy da się tak skonfigurować abu jedno urządzenie (tuner TV) korzystało z jednej karty a reszta z drugiej?

jesli program od karty TV to umozliwia, w jego preferencjach odnosnie audio wybierz urzadzenie wyjsciowe do ktorego ma byc kierowany strumien, np. jak podalem na obrazku dla odtwarzacza BSPlayer.
    Załączniki:
    • Jak skonfigurować dwie karty dźwiękowe na MSI K72N z Windows XP? BSP_audio-prefs.jpg (49.39 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA