logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czajnik elektryczny słabiej grzeje, nie wyłącza się, kontrolka nie świeci

TyPeczek 27 Cze 2011 12:04 2252 4
REKLAMA
  • #1 9654632
    TyPeczek
    Poziom 23  
    Ocena: 56
    Witam,
    Od razu na wstępie zaznaczam, że czajnik był tani, więc nie opłaca mi się go naprawiać. Pytam wyłącznie z ciekawości co mu się mogło stać? Czy jest możliwe, że coś się w środku "zespawało" i to daje mu jakiś dodatkowy opór. Czas grzania wody wydłużył się przynajmniej 4 razy.
  • REKLAMA
  • #2 9654694
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4625
    Jedyne wytłumaczenie pomijając kamień (osad ) na grzałce,to zły styk w gnieździe na które stawia się czajnik.
  • REKLAMA
  • #3 9654732
    TyPeczek
    Poziom 23  
    stanislaw1954 napisał:
    Jedyne wytłumaczenie pomijając kamień (osad ) na grzałce,to zły styk w gnieździe na które stawia się czajnik.

No właśnie od tego zacząłem, bo jeszcze to opłacało się sprawdzić. Ale poprawienie nic nie zmieniło. Zaznaczam że stało się to nagle, no i oczywiście ta kontrolka.
  • REKLAMA
  • #4 9655442
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4625
    Chyba,że wyłącznik "parowy"rozłącza w trakcie "dochodzenia "do gotowania ,załącza ,rozłącza i tak kilka razy (zepsuł się termik). Wtedy czas gotowania się wydłuży, a takie objawy spotykałem.Tylko,że wyłącznik parowy jest raczej drogi, jak masz tani czajnik.
  • #5 9657348
    TyPeczek
    Poziom 23  
    stanislaw1954 napisał:
    Chyba,że wyłącznik "parowy"rozłącza w trakcie "dochodzenia "do gotowania ,załącza ,rozłącza i tak kilka razy (zepsuł się termik). Wtedy czas gotowania się wydłuży, a takie objawy spotykałem.Tylko,że wyłącznik parowy jest raczej drogi, jak masz tani czajnik.

Ten parowy chyba mam w pracy, bo akurat tak się zachowuje jak opisałeś.
    Moderowany przez mrhari:

3.1.17. (10.9, 16) Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.

REKLAMA