logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki zasilacz 400W do Celeron 3.06 GHz i GeForce 6600? Rekomendacje marek

chochliklol 27 Cze 2011 22:06 7007 26
REKLAMA
  • #1 9656612
    chochliklol
    Poziom 9  
    Witam.
    Posiadam teraz zasilacz Jaki zasilacz 400W do Celeron 3.06 GHz i GeForce 6600? Rekomendacje marek
    Chciałbym zakupić coś nowego lepszego, ponieważ mi się komputer resetuje wydaje mi się w 90%, że za słaby zasilacz.
    Mój sprzęt to:
    Windows Xp Professional sp.2
    Celeron(R) Cpu 3.06 GHz
    karta graficzna Geforce 6600 128mb
    1Gb ram
    Myślę, że najlepiej coś koło 400wat.
    Jakiej firmy najlepiej?
    Nie znam się za bardzo na komputerach, więc nie mam pojęcia co szukać i co podejdzie.
    Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 9656697
    Pultan
    Poziom 30  
    Ocena: 27
    Autor nie podał budżetu
    Ten fortron nie odczuje tego sprzętu a co dopiero corsair
  • #5 9656765
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 9656795
    Celes
    Poziom 28  
    Ocena: 3
    Dlatego podałem wersje nisko i średniobudżetową :)
  • #7 9656821
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 9657746
    chochliklol
    Poziom 9  
    do 100 zł najlepiej więcej nie warto dokładać kasy w ten komputer
  • REKLAMA
  • #10 9657810
    apetyt
    Poziom 10  
    Ja mam pytanie, czy jest jakaś wersja zasilaczy Modecomu które są "dobre" i pewne jakościowo? (np seria ATX)?
  • #12 9657836
    noVik1208
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Powinna się też tutaj znaleźć seria Feel 3, poprzednie wersje były nieudane, a 3 spełnia swoje wymagania, no i sami serwisanci mało narzekają na ten rodzaj.
  • #13 9657839
    Celes
    Poziom 28  
    Ja bym podchodził do tej informacji z dystansem...
  • #15 9657864
    noVik1208
    Poziom 12  
    Celes napisał:
    Ja bym podchodził do tej informacji z dystansem...

chochliklol chciał wiedzieć jakie są zasilacze niskobudżetowe, z tego co wiem to taki ModeCom Feel III jest lepszy niż jakiś Tracer.
    Oczywiście najlepiej byłoby wyrzucić trochę kasy na lepszy zasilacz, wtedy byłaby pewność, że starczy nam na lata.
  • #16 9657871
    chochliklol
    Poziom 9  
    ten feel 300 watt atx miałem 6 lat i teraz coś się porobiło
  • #17 9657878
    Celes
    Poziom 28  
    Ten Feel jest w cenie dużo lepszego Fortrona więc lepiej nie wprowadzać w błąd.
    Ram pobiera bardzo mało prądu więc bez problemu. Najwięcej karta graficzna i procesor.
  • #18 9657904
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #19 9658004
    noVik1208
    Poziom 12  
    Celes napisał:
    Ten Feel jest w cenie dużo lepszego Fortrona więc lepiej nie wprowadzać w błąd.
    Ram pobiera bardzo mało prądu więc bez problemu. Najwięcej karta graficzna i procesor.

Widać źle mnie zrozumiano, więc może jaśniej napiszę.

Nie porównuję Feela do Fortrona.
    Odpowiadałem tylko na pytanie osoby potrzebującej.
    Jak już wcześniej wspomniałem, jeżeli komuś zależy na kupnie zasilacza, ale nie firmy krzak, to wyczytać można, że Feel III jest całkiem udaną serią.
    Proszę nie dokładać jakiś swoich teorii, których nie napisałem.
    Oczywiście jakbym ja miał kupować jakiś zasilacz do komputera, to byłby to z wyższej półki.
  • #20 9658019
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #21 9658099
    noVik1208
    Poziom 12  
    jurek.adam napisał:
    noVik1208 napisał:
    jeżeli komuś zależy na kupnie zasilacza, ale nie firmy krzak, to wyczytać można, że Feel III jest całkiem udaną serią.
    Nie pisz bzdur, to dość kiepskie modele. Wystarczy rozkręcić taki zasilacz i rzucić okiem na jego konstrukcję, żeby wiedzieć dlaczego tak jest.

Przykładowa recenzja:
    http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/ModeCom_Feel_III-400ATX-620/strona/1118.html

Kiepskiego zasilacza nie wymienia się na mniej kiepski tylko na dobry.

Widzę, że ludzie czytają tylko to co chcą czytać.

Napiszę może jeszcze inaczej.
    Zasilacze ModeCom z serii Feel III są dobrymi zasilaczami, ale mogłoby być lepiej. Mają zabezpieczenia i bla bla bla (czytajcie w linku).
    Ten zasilacz porównuję do zasilaczy firmy "KRZAK"!
    Poza tym czytałem już wiele tematów, gdzie serwisanci rozpisywali się na temat spalonych zasilaczy, i przewaga krzaków jest miażdżąca.

Jeżeli moje posty nadal są źle tłumaczone to napiszę jeszcze, że nie polecam tych zasilaczy, bo (jak już wcześniej pisałem):
    noVik1208 napisał:
    Oczywiście jakbym ja miał kupować jakiś zasilacz do komputera, to byłby to z wyższej półki.

Ja tylko chcę powiedzieć, że zasilacz jak na swoją jakość, nadaje się do pracy przy komputerach, które nie będą zajeżdżane na max możliwości.

Pozdr
  • #22 9658115
    Pultan
    Poziom 30  
    Ocena: 27
    Feel III często padał bez zajeżdżania, to czysta loteria.
    Jedyny plus to taki że rzadko ciągnie sprzęt za sobą a więc morał jest taki:
    Żeby oszczędzić nerwy bierz chociaż tego Fortrona
  • #23 9658124
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #24 9659421
    adamsonm
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    co myślicie o zasilaczu Chieftec GPA-500s. Mam mało kasy a muszę wymienić zasilacz:

mój komp to
    Płyta główna: Intel P35 (P31-ES3G)
    Intel Core 2 Quad Q6600
    GeForce 8800GT 1 GB
    2x2GB DDR2 (400MHz) Kingston
    Dysk twardy jakiś Samsunga 500 GB
    1 nagrywarka DVD (LG)
    Karta telewizyjna pod PCI
    ok. 4 urządzeń USB
    Monitor LCD 19 Hyundai

będzie dobry?
  • #25 9660535
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #26 9661063
    noVik1208
    Poziom 12  
    Dobra, niech będzie, mylę się co do Feel III, i są to zasilacze nadające się do wywalenia przez okno. I pomijam już to, że swoje teorie opierałem na praktyce, że te zasilacze są sprzedawane od przeszło czterech lat do komputerów, które chodzą prawie że codziennie po kilka, a nawet kilkanaście godzin, i tylko kilka przypadków awarii było, które mogę zliczyć na jednej ręce, gdzie większe prawdopodobieństwo awarii było spowodowane przez użytkownika komputera.

Weźmy to wyżej opisane jako czysty przypadek, lub nawet dużo szczęścia, że jeszcze nie popaliły się te zasilacze i/lub nawet coś jeszcze.

Od dziś nie będę miał dobrego zdania na temat tych zasilaczy, więc przepraszam za zbędną rozmowę, która narobiła tylko zamieszania...
    Pozdr.
    I koniec już tematu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał nowego zasilacza do swojego komputera, który resetował się z powodu prawdopodobnie zbyt słabego zasilacza. W dyskusji polecano kilka modeli, w tym Fortron 400W oraz Delta 400W jako dobre opcje w przystępnej cenie. Wskazano również na markowe zasilacze, takie jak Corsair, Seasonic, Chieftec, Tagan i OCZ. Użytkownicy podkreślali znaczenie jakości zasilacza, sugerując unikanie tańszych modeli, takich jak Modecom Feel III, które mogą być zawodnymi. Ostatecznie użytkownik zdecydował się na zakup zasilacza Fortron 400W, co zakończyło jego poszukiwania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA