logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jvc AV21JT5EU - Pilot nie działa po zmianie opcji LED EAST na OFF

Had3s 28 Cze 2011 20:49 3316 20
REKLAMA
  • #1 9659713
    Had3s
    Poziom 10  
    Witam panowie. Otoz jest taka sprawa, po wejsciu w menu serwisowe zmieniona zostala opcja "LED EAST" na "OFF" przestal dzialac pilot. Czy jest na to jakis sposob?
    Z Gory dzieki za pomoc!
    Had3s.

Dodaje obraz pomocny:
    Jvc AV21JT5EU - Pilot nie działa po zmianie opcji LED EAST na OFF
  • REKLAMA
  • #2 9659832
    pożeracz twardogłowych
    Poziom 11  
    Had3s napisał:
    Otoz jest taka sprawa, po wejsciu w menu serwisowe zmieniona zostala opcja "LED EAST" na "OFF" przestal dzialac pilot. Czy jest na to jakis sposob?

Zmienić "LED EAST" na "ON".
  • REKLAMA
  • #3 9659842
    Had3s
    Poziom 10  
    ... Napisalem przeciez, ze pilot nie dziala to jak mam to zrobic??
  • REKLAMA
  • #4 9659844
    pożeracz twardogłowych
    Poziom 11  
    Siłą woli.
  • #5 9659888
    Had3s
    Poziom 10  
    Nie wiesz jak pomoc to nie pisz wcale bo tylko syf w temacie robisz.
    Dobranoc.
  • #6 9659914
    pożeracz twardogłowych
    Poziom 11  
    Nie wiesz co do czego służy w SM to nie ruszaj. I nie pisz takich tematów, bo zaniżasz poziom.
    Dobranoc.
  • #7 9659953
    Had3s
    Poziom 10  
    Odbij czlowieku bo widac jak sam sie znasz... "Nie wiesz do czego sluzy SM to nie ruszaj" Czy ja sie pytam za przeproszeniem łosiu "do czego sluzy SM" albo "Czy go ruszac czy nie?"
    Stalo sie wiec pytam, a ty nie wnosisz zbyt wiele do tematu tylko pie***lisz trzy po trzy... Nie wiem wlasciwie po co ci to tlumacze bo twoj mozg dziala mniej wiecej jak odbiornik od sygnalu pilota (nie znam fachowej nazwy) w moim TV
  • REKLAMA
  • #8 9659969
    pożeracz twardogłowych
    Poziom 11  
    Jak na nowego użytkownika jesteś troszkę zarozumiały. Zapominasz chyba kto tu potrzebuje pomocy.
    Skoro się "stało" trzeba ponieśc tego konsekwencje finansowe. A ponieważ się na tym nie znasz pozostaje serwis. Tak trudno zrozumieć?
  • Pomocny post
    #9 9659993
    bogred
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 276
    Możesz wgrać nowy soft.
  • #10 9660017
    Had3s
    Poziom 10  
    W koncu ... Normalny czlowiek. ;)
    Dzieki mistrzu jakbys mnie mogl przekierowac do odpowiedniego tematu gdzie moglbym sie dowiedziec jak to zrobic.
    Jeszcze raz dzieki!!
  • #11 9660028
    pożeracz twardogłowych
    Poziom 11  
    Boguś, przejmujesz temat :)

ps
    A ja mam lepszy sposób. :)
    Możesz przywrócić z backupu.
  • #12 9660089
    radsat
    Moderator
    Ocena: 209
    Had3s napisał:
    przestal dzialac pilot.

Mimo wszystko należy zaopatrzyć się w działający. Prędzej czy później będziesz go potrzebował. Popraw pisownię.
  • #13 9660110
    bogred
    Zacznijmy od modelu: czy jesteś pewny, że podałeś właściwy model? Nie jest to przypadkiem AV21JT5EU?
  • #14 9660122
    Had3s
    Poziom 10  
    pożeracz twardogłowych napisał:

ps
    A ja mam lepszy sposób. :)
    Możesz przywrócić z backupu.

Ok. Tylko zależy mi na konkretach, mianowicie jak to zrobić?
    Masz racje zły model podałem.... Sorry za błąd.
  • #16 9660210
    Had3s
    Poziom 10  
    Rozumiem, czytałem ten temat. ;) Mój problem jest bardziej skomplikowany, bo nie przestawiłem "remocon" na "D" tylko "LED EAST" na "OFF" więc pilot od deawoo nie za bardzo mi pomoże. Pilot jest sprawny, lecz telewizor nie reaguje na sygnał tak jak bym wyłączył "odbiornik sygnału pilota". więc może cofniemy sie do rozwiązania problemu poprzez zmiane soft'a lub jak wspomnial pożeracz "backup'a"
  • Pomocny post
    #17 9660251
    radsat
    Moderator
    Had3s napisał:
    Pilot jest sprawny, lecz telewizor nie reaguje na sygnał tak jak bym wyłączył "odbiornik sygnału pilota".

Rozumiem, troszkę na szybko myślałem z wcześniejszym moim postem. Ok.
    Spróbuj tego: http://wsady.elektroda.pl/download3264.html
  • Pomocny post
    #18 9660270
    bogred
    No to czytaj dalej. Np. o wymianie pamięci na czystą, a potem w SM korekcja ustawień. Chyba, że masz dostęp do programatora pamięci i możesz sobie wgrać soft.
  • #19 9660337
    Had3s
    Poziom 10  
    Żeby wgać wsad potrzebny będzie programator pamięci? Tak więc nie wiele zdziałam... W każdym badź razie dzięki za pomoc! :)
    Pozdrawiam!
    Hades!
  • #20 9660356
    radsat
    Moderator
    Tak jak napisał ci "bogred", możesz kupić czystą pamięć 24C16 i dokonać regulacji.
  • #21 9660408
    pożeracz twardogłowych
    Poziom 11  
    radsat napisał:
    możesz kupić czystą pamięć 24C16 i dokonać regulacji.

Tylko czy ta czysta będzie rzeczywiście czysta? Zazwyczaj jest, ale...? Czy załaduje się poprawnie? Może niech kupi kilka?
    A potem czy poradzi sobie z resztą i czegoś nowego nie nagrzebie? Pytań jest wiele, jak również skąd ta nagła zmiana frontu?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z pilotem telewizora JVC AV21JT5EU, który przestał działać po zmianie opcji "LED EAST" na "OFF" w menu serwisowym. W odpowiedziach zasugerowano kilka rozwiązań, w tym przywrócenie opcji "LED EAST" na "ON", wgranie nowego oprogramowania, przywrócenie ustawień z backupu oraz wymianę pamięci na czystą. Użytkownik podkreślił, że pilot działa, ale telewizor nie reaguje na sygnał, co sugeruje problem z odbiornikiem sygnału pilota. W dyskusji pojawiły się również uwagi dotyczące konieczności posiadania odpowiednich narzędzi, takich jak programator pamięci, do wgrania nowego oprogramowania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA