logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp VC-M461 - Zatrzymujący się lewy kołek i cofanie taśmy, co sprawdzić?

krzysiek11112 17 Lis 2004 16:54 887 3
REKLAMA
  • #1 992648
    krzysiek11112
    Poziom 10  
    witam wszytkich mam magnetowid sharpa vc-m461 efekt jest taki ze tasma wchodzi do srodka i tu jest ok ale dalej jest juz zle kolki z tasma ida do polowy szczegulnie lewy kolek i go zatrzymuje i cofa przytym nie zwija tasmy do srodka kasety jezeli puszcze kasete testowa bez tasmy jest wszystko ok mam pytanie do czego sie tu doczepic czy moze byc uszkodzona listwa pod mechanika czy raczej cos z hamulacami za wszystkie sugestie dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 992683
    TELERADIOMECHANIKA

Poziom 30  
    Ocena: 204
    Musisz dostać się do mechaniki i koła rodzaju pracy.Jego napędza kołe zębate od góry-prawdopodobnie jakieś zęby są wyłamane.Ponadto sprawdź paski i rolke dociskową, jeżeli coś nie tak to wymień.Ponadto sprawdź przełącznik rodzaju pracy swich.Po złożeniu na nowo sprawdź ręcznie czy wszytkie fazy mechaniki chodzą prawidłowo.
    Konto firmowe:
    TELERADIOMECHANIKA SERWIS ELEKTRONIKI
    Szwejka, Lublin, 20-713
  • REKLAMA
  • #3 993166
    krzysiek11112
    Poziom 10  
    Dostałem się do mechaniki, wiec tak, koło czarne rozebrałem, wygląda ok, zębów nie ma wyłamanych, listwa też ok. Natomiast nie mogę znaleźć przełącznika funkcji, na mechanice go nie ma, aha i wygląda, że obejma hamulca na lewym talerzyku jest urwana. Może to jest powodem takiego zachowania magnetowidu. Pozdrawiam
  • #4 997310
    krzysiek11112
    Poziom 10  
    po sciagnieciu opaski hamulca kolki pociognely tasme do konca mgnetowid odtwarza ale zamiast obrazu jest menu na ekranie po wycisnieciu menu pojawia sie obraz pofaldowany glos jest w miare dobry pytanie brzmi czy on ma jakis tryb serwisowy
REKLAMA