logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Głośniki 4-ohmowe podłączone do komputera cicho grają.

lunatyk000 04 Lip 2011 17:50 3259 4
REKLAMA
  • #1 9681556
    lunatyk000
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam !

Wysiadł mi wzmacniacz i szukałem alternatywy. Nie mam kasy na głośniki komputerowe, a miałem w domu głośniki ze starego kina domowego Philips. Polutowałem do jacka 3,5 i po podłączeniu do komputera grają strasznie cicho. W ustawieniach wszystko na maksa i tak ledwo słychać. Da się coś z tym zrobić czy tylko czekać na nowy wzmacniacz?

Jeśli zły dzał, to przepraszam bardzo, ten wydawał mi się odpowiedni.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 9681577
    Maxell90
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    Nowy wzmacniacz.Nic tego nie będzie za słaba moc by wysterować głośnik.Jedynie słuchawki do pc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 9681654
    FidosJG
    Poziom 11  
    Niestety, jak napisał kolega przede mną, tylko nowy wzmacniacz. Komputer jest za słaby by wysterowac bezposrednio glośniki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 9681929
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1728
    Jesteś na bardzo dobrej drodze do spalenia karty dźwiękowej. Jak najszybciej to odłącz i nie podpinaj ich bez wzmacniacza. Karta nie wytrzyma długo takiego obciążenia. Głośniki komputerowe mają w środku wbudowany wzmacniacz więc grają jak powinny. Nie podłącza się nigdy głośników bezpośrednio do karty.
  • #5 9683249
    lunatyk000
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Tak jak myślałem. Odłączyłem od razu i przemyślałem sprawę, ale napisałem tu, aby się upewnić. Dziękuje za odpowiedzi, jestem wdzięczny !

Pozdrawiam.
REKLAMA