logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wysłać dużą ilość SMS-ów na numer w sieci Plus?

trytronik 17 Lis 2004 23:11 12709 8
REKLAMA
  • #1 993729
    trytronik
    Poziom 22  
    Ocena: 15
    Czy ktos wie jak mozna wyslac bombe smsowa na plusa tzn jakies 250 smsow lub nawet wiecej. Powod to taki ze ktos mi puszcza zwarki a nie chce sie przedstawic a robi to bardzo nachalnie!

Pozdrawiam
    Krzysztof
  • REKLAMA
  • #2 993776
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Na plusa się da jeżeli osoba nie ma zablokowane przyjmowanie sms z sieci.
    Wysyłasz email kilka emaili na adres +48Numer_telefonu@text.plusgsm.pl
    email powinien być teksowy a nie w kodzie html i nie powinien mieć więcej liter niż dłogość 10 esemesów ok 1500 liter
  • REKLAMA
  • #3 993791
    Komar_wladek
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    A na inne sieci???
  • #4 993898
    trytronik
    Poziom 22  
    Ocena: 15
    Wysylanie emaili nic nie daje bo one nawet do mnie przychodza. No chyba ze po jakims czasie przyjda. Moze jakis inny sposob??

Pozdrawiam
    Krzysztof
  • REKLAMA
  • #5 997699
    svinx
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    skorzystaj z gadu-gadu, tam jest opcja SMS w której mozna wysłać wiadomość do 1400 znaków!
    Zna ktoś uniwersalne adresy do wysyłania sms przez e-mail?
  • #6 997879
    Zwierzak_PAH
    Poziom 29  
    Ocena: 259
    Zaczyna sie era spamikow na komorke ?
    Ustaw sobie autoamtyczne odbieranie po pierwszym sygnale to zartownisiowi szybko sie znudzi. Nie wszystkie telefony to maja.

Nigdy ie utrudnisz mu zycia przysylajac 100 czy 1000 smsow, bo wystarczy ze na chwile wylaczy usluge przyjmowania z netu i samoistnie sie skasuja.
    A druga spawa to mozesz bardzo szybko znalesc sie w sadzie.
  • #7 997913
    orczxc
    Poziom 29  
    Ocena: 8
    skorzystaj z program ssman.prv.pl wyślij ile tylko sobie zapragniesz smsow najlepiej krótkich tak 1 lub 2 znaki w sumie chodzi tylko zeby ktoś miał zajęcie w ich kasowaniu...

ten program omija zabezpieczenie gg i wysyła przez gg smski (mozesz wysłac określoną liczbe widomości sms) i teoretycznie możesz wysyłać smski przez niego bez ograniczen w przeciwieństwie do gg

_-oRc-_
  • REKLAMA
  • #8 997981
    Damiankca
    Poziom 27  
    Ocena: 14
    Ja miałem ten sam problem. Jak gość jest głupi to po 2 tygodniach mu się znudzi ignorować takiego to się odczepi
  • #9 999099
    svinx
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    wiem ze istnieją adresy e-mail na które wysyłasz sms w postaci (to adres odbiorcy->)48xxxxxxxxx@[tu właśnie szukana domena] mam pare adresów ale przez nie nie dochodzą!

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości wysłania dużej liczby SMS-ów (około 250 lub więcej) na numer w sieci Plus w celu zniechęcenia natrętnego nadawcy. Jednym z proponowanych rozwiązań jest wysyłanie wiadomości SMS przez e-mail na adres w formacie +48Numer_telefonu@text.plusgsm.pl, przy czym wiadomości powinny być tekstowe, bez kodu HTML i nie przekraczać 1500 znaków (około 10 SMS-ów). Jednak metoda ta może być nieskuteczna, gdyż wiadomości e-mailowe mogą nie docierać natychmiast lub wcale. Alternatywnie sugerowano użycie komunikatora Gadu-Gadu, który umożliwia wysyłanie SMS-ów do 1400 znaków oraz program ssman.prv.pl, pozwalający na masowe wysyłanie krótkich SMS-ów przez GG, omijając jego ograniczenia. Wskazano również, że wysyłanie dużej liczby SMS-ów może być nieskuteczne, gdy odbiorca zablokuje przyjmowanie wiadomości z sieci lub wyłączy usługę, a także może prowadzić do konsekwencji prawnych. Wskazano na możliwość automatycznego odbierania po pierwszym sygnale jako metodę zniechęcenia nadawcy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA