logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bramka SMS. Wysłanie dużej ilości SMS-ów do Plusa.

Kret84 16 Sty 2005 02:18 3561 15
REKLAMA
  • #1 1142437
    Kret84
    Poziom 15  
    Poszukuje bramki skad mozna wysylac duza liczbe smsow do Plusa.
    Na stronie Plusa jest limit do 10 smsow dziennie przydzielony do danego numeru IP, a bedac w sieci 10 komputerow na jedno zewnetrzne IP nie wiele moge wyslac bo zazwyczaj jest juz przekroczony limit. Jesli znacie jakies bramki (nawet te z ograniczona liczba smsow) to bardzo prosze o linka.

Ps. Mam Neo ze zmiennym IP i slyszalem ze po restarcie routera nadany jest nowy IP i powinien byc nowy limit smsow a tak nie jest. Jak zrobic zeby wyzerowac ten limit?

Z gory dziekuje za pomoc.
    Pozdrawiam!!!
    Kret.
  • REKLAMA
  • #2 1142462
    Zwierzak_PAH
    Poziom 29  
    Ocena: 269
    Nie wyzerujesz bo oni zmieili zasade i liczą teraz limit na jeden numer i niewazne z jakiego IP
    Mozesz na plus wysylac z konta mail np: 48xxxxxxxxx(_at_)text.plusgsm.pl
    Ale nie ze wszystkich darmowych kont da rade. Z konta neo tak ale z wp, onet itp to nie przejdzie. Nie sprawdzalem jak z zachodnimi.
    Wiem że napewno wysle sie powyzej 20 sms-ow pod jeden numer wiecej nie sprawdzałem. Jeszcze można wysyłać z ICQ.
  • #3 1142493
    Kret84
    Poziom 15  
    Zwierzak_PAH napisał:
    Nie wyzerujesz bo oni zmieili zasade i liczą teraz limit na jeden numer i niewazne z jakiego IP
    Mozesz na plus wysylac z konta mail np: 48xxxxxxxxx(_at_)text.plusgsm.pl
    Ale nie ze wszystkich darmowych kont da rade. Z konta neo tak ale z wp, onet itp to nie przejdzie. Nie sprawdzalem jak z zachodnimi.
    Wiem że napewno wysle się powyzej 20 sms-ow pod jeden numer wiecej nie sprawdzałem. Jeszcze można wysyłać z ICQ.

To moze podasz linka do tej stronki co mogles wyslac ponad 20smow na jeden numer? :D
  • #4 1142572
    karolb
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    chyba jak sie zarejestrujesz w www.miastoplusa.pl mozna wysyłac smsy na wszystkie sieci,tylko nie wiem jaki jest limit,napewno jest wiekszy od 10 ;)
  • REKLAMA
  • #5 1142594
    SATAn_
    Poziom 14  
    Ocena: 42
    z MistaPlusa na ere i Idea dzienny Limit sms wynosi 10 wiec nie wyslesz wiecej
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 1142818
    Zwierzak_PAH
    Poziom 29  
    Kret84 napisał:

To moze podasz linka do tej stronki co mogles wyslac ponad 20smow na jeden numer? :D

Toż napisałem że z mail... a nie ze strony.
  • #7 1143096
    Kret84
    Poziom 15  
    1. Dziekuje Zwierzak_PAH

2. karolb Twoj pomysl odpada bo mam telefon w Erze, a tylko ludzie majacy telefon w Plusie moga zarejstrowac sie na www.miastoplusa.pl.

3. Zna ktos moze jakies zagraniczne bramki smsow?
  • #8 1143348
    Zwierzak_PAH
    Poziom 29  
    Jeszcze dodatkowo mozna mieć 30 sms i 5 mms na miesiac na dowolną sieć tylko trzeba dorwać sie do karty z idei i zarejestrowac u nich.
    A karta potrzeba tylka na chwile aby odczytac kod ktory przysylaja przy rejestracji.
    Ja tak dorwałem z 5 kart od ludzi co nie maja netu, im to bez roznicy a ja mam spora pule sms i mms.
  • #9 1143943
    Kret84
    Poziom 15  
    Zwierzak_PAH napisał:
    Kret84 napisał:

Toż napisałem że z mail... a nie ze strony.

Probowalem tak wyslac ale nie doszedl. Nie wiem w czym problem:/
  • #10 1144190
    Zwierzak_PAH
    Poziom 29  
    Przeczytaj mój pierwszy post jeszcze raz, nie ze wszystkich darmowych kont mail da sie tak wyslac.
  • REKLAMA
  • #11 1144770
    Kret84
    Poziom 15  
    Zwierzak_PAH napisał:
    Przeczytaj mój pierwszy post jeszcze raz, nie ze wszystkich darmowych kont mail da się tak wyslac.

Wysylalem z tlena ( www.tlen.pl ) i doszedl ale dopiero po 2 godzinach.
  • #12 1145007
    Zwierzak_PAH
    Poziom 29  
    To już tylko winić darmowe serwery mail....
    Jak wysyłam z komercyjnego konta to przychodzą średnio po 5-30s.
  • #13 1149802
    longer17
    Poziom 12  
    znajdź program który nazywa sie "ssman.."i po sprawie
  • #14 1149920
    Kret84
    Poziom 15  
    longer17 napisał:
    znajdź program który nazywa się "ssman.."i po sprawie

Probowalem, ale niestety "ssman" wykorzystuje standardowom bramke plusa:/.

Ale znalazlem bardzo dobra bramke: https://www.vazu.com/.
  • #15 1159559
    vandalize
    Poziom 11  
    korzystajac z tematu: ja mam taki problem - juz od nie wiem jak dlugiego okresu na kazdej bramce pisze mi ze przekroczylem limit(nawet na gg)neta mam sam, a smsow nie wysylam no bo nie moge. co to moze byc. z gory dzieki za rady i pozdro
  • #16 1159646
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 230
    Kret84 napisał:

2. karolb Twoj pomysl odpada bo mam telefon w Erze, a tylko ludzie majacy telefon w Plusie moga zarejstrowac się na www.miastoplusa.pl.

A co za problem żeby za Ciebie ktoś sie zarejestrował ?
    Telefon w Plusie jest potrzebny tylko do wysłania SMS-a na miastoplusa.pl i odebranie loginu i hasła !
    Potem już Ci do niczego nie będzie potrzebny !
    A tu są zasady wysyłania sms z miastaplusa.pl:
    "Korzystać z bramki mogą wyłącznie Mieszkańcy Miasta Plusa.
    Bramka umożliwia wysyłanie SMS-ów do wszystkich polskich sieci komórkowych.
    Bramka SMS w Mieście Plusa umożliwia wysłanie w ciągu 10 dni:
    300 SMS-ów do sieci Plus GSM
    30 SMS-ów do pozostałych sieci
    Wszystkie SMS-y wychodzące są archiwizowane i monitorowane w celu zapewnienia bezpieczeństwa.
    Przypominamy, że w Mieście obowiązuje polskie prawo oraz ogólnie przyjęte zasady życia społecznego.

Bramka może być wykorzystywana wyłącznie w celach niekomercyjnych. Obowiązują zasady ochraniające przed wykorzystywaniem bramki niezgodnie z jej przeznaczeniem. Bramka umożliwia wysłanie:
    10 SMS-ów w ciągu 24 godzin pod jeden numer
    30 SMS-ów w ciągu godziny
    60 SMS-ów w ciągu 24 godzin"

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemu wysyłania dużej liczby SMS-ów do sieci Plus za pomocą bramek SMS, gdzie operator wprowadził limit 10 SMS-ów dziennie na numer, niezależnie od adresu IP. Próby obejścia limitu przez zmianę IP (np. po restarcie routera w sieci Neo) nie przynoszą efektu, ponieważ limit jest liczony na numer telefonu, a nie na IP. Możliwe jest wysyłanie SMS-ów z kont mailowych przypisanych do numerów Plus (np. 48xxxxxxxxx@text.plusgsm.pl), jednak nie wszystkie darmowe konta mailowe działają poprawnie, a czas dostarczenia wiadomości może być opóźniony (np. z serwera tlen.pl). Rejestracja w serwisie www.miastoplusa.pl umożliwia wysyłanie SMS-ów do wszystkich sieci, ale tylko użytkownicy z telefonem w Plusie mogą się zarejestrować, a limit wynosi 10 SMS-ów na numer dziennie oraz 300 SMS-ów do sieci Plus w ciągu 10 dni. Dodatkowo, istnieje możliwość uzyskania puli SMS-ów i MMS-ów na miesiąc poprzez rejestrację kart SIM z sieci Idea. Wspomniano także o programie "ssman", który jednak korzysta ze standardowej bramki Plusa i nie rozwiązuje problemu limitu. Znaleziono alternatywną bramkę SMS pod adresem https://www.vazu.com/. W dyskusji podkreślono, że bramki SMS są monitorowane i ograniczenia mają na celu zapobieganie nadużyciom oraz zapewnienie zgodności z prawem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA