logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sluchawka bluetooth i laptop jak podlaczyc krok po kroku

szakaaal15 06 Lip 2011 13:04 78563 7
REKLAMA
  • #1 9688322
    szakaaal15
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Witam
    Niestety mecze się już parę dni z tym aby podłączyć słuchawkę Nokia BH-108 do laptopa. Posiadam Bluetooth na USB (Esperanza), oraz Windows 7 Ultimate x64.
    Szukałem na Google i rożnych forach i ponoć jest możliwość "zgrania" ze sobą ich. Tylko u mnie pojawia się problem w takiej postaci ze nie wykrywa mi słuchawki. Może ktoś był by tak miły aby wyjaśnić kroczek po kroczku jak to należny zrobić? albo przekierować gdzieś. Jeżeli był podobny temat to z góry przepraszam ale starałem się starannie przeszukać forum. Dodam ze w BlueSoleil (program widzi bluetooth), systemowy program też natomiast WidComm przy instalacji prosi o bluetooth gdy podłącze go rusza dalej ale po instalacji jest napisane coś w stylu ze nie można znaleźć bluetooth.

Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?
  • REKLAMA
  • #2 9838719
    Świdek
    Poziom 12  
    Ocena: 20
    Po pierwsze sterowniki BT dla danego modelu laptopa/płyty głównej (od producenta), po drugie, po ich zainstalowaniu włączamy i przytrzymujemy przycisk ze słuchaweczką na zestawie, aż dioda zacznie migać b. szybko na zielono. Dopiero wtedy włączamy szukanie na kompie i powinno zadziałać. U mnie np. po wykonaniu tych czynnośći (i sparowaniu, ale o to system zapyta - oczywiście 0000) od razu Skype wykrył urządzenie, więc i pozostałe aplikacje nie powinny mieć problemu.
  • REKLAMA
  • #3 9992127
    ciuchcia1975
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Mam klopot
    Zrobilem dokladnie jak opisales. Niestety efekt nie jest taki jak napisales. Owszem sluchawka nokia BH 108, zostala wykryta przez komputer ale pozniej wyskoczyl komunikat ze instalacja sterownika nie powiodla sie. Mozesz podpowiedziec gdzie znalezc takowy sterownik. Mam windows 7 home premium. Z gory dziekuje.

Pozdrawiam M
  • #4 10061911
    szakaaal15
    Poziom 11  
    ciuchcia1975 napisał:
    Mam klopot
    Zrobilem dokladnie jak opisales. Niestety efekt nie jest taki jak napisales. Owszem sluchawka nokia BH 108, zostala wykryta przez komputer ale pozniej wyskoczyl komunikat ze instalacja sterownika nie powiodla sie. Mozesz podpowiedziec gdzie znalezc takowy sterownik. Mam windows 7 home premium. Z gory dziekuje.

Pozdrawiam M

Witaj Ja niestety nie mogę dojść w ciągu dalszym co trzeba zrobić :( próbowałem robić tak jak opisaliście niestety... chyba jedyna rzecz z jaka sobie nie mogę poradzić w sprawach komputera to podłączenie tej niewdzięcznej słuchawki czy mógł by ktoś spróbować mi jeszcze jakoś pomoc?:(
  • REKLAMA
  • #5 10213329
    braciszek0
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Hejka
    Znalazł już może ktoś te sterowniki?
    Z Bluesoleil nie chcę korzystać bo jest płatny :(

Dodano po 2 [godziny] 31 [minuty]:

Bluesoleni instaluje słuchawkę bh-108 ze sterownikami Bluteooth SCO AUDIO.
    SKopiowałem te sterowniki i zainstalowałem pod windą. Skype widzi teraz słuchawkę i mikrofon bluteooth lecz mimo to nie działa.
    DLACZEGO ??
  • REKLAMA
  • #6 10618845
    szakaaal15
    Poziom 11  
    Świdek napisał:
    Po pierwsze sterowniki BT dla danego modelu laptopa/płyty głównej (od producenta), po drugie, po ich zainstalowaniu włączamy i przytrzymujemy przycisk ze słuchaweczką na zestawie, aż dioda zacznie migać b. szybko na zielono. Dopiero wtedy włączamy szukanie na kompie i powinno zadziałać. U mnie np. po wykonaniu tych czynnośći (i sparowaniu, ale o to system zapyta - oczywiście 0000) od razu Skype wykrył urządzenie, więc i pozostałe aplikacje nie powinny mieć problemu.

Ok. Na świeżym systemie udało mi się połączyć. Lecz niestety pojawił się kolejny problem, a dokładnie... Ograniczenie nałożone przez bluesoleil jakie daje transfer 2mb danych(przez co daje się rozmawiać około niecałej minuty). Czy ktoś może ma wersje z usuniętym ograniczeniem?
  • #7 16676048
    WarriorLite
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Hej.
    Postanowiłem odkopać temat, bo utknąłem na etapie sparowania.

Teraz, kiedy słuchawki włączone i sparowane klikanie na listen to music nic nie daje.

Co jest grane?

win 7 64bit, sterowniki BT updateowane...
  • #8 16676071
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3549
    O ile wszystko sprawne to sprawdź: http://www.bluesoleil.com/

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z podłączeniem słuchawki Bluetooth Nokia BH-108 do laptopa z systemem Windows 7 Ultimate x64, korzystając z adaptera Bluetooth Esperanza. Pomimo prób, słuchawka nie jest wykrywana przez system. Użytkownicy sugerują, aby zainstalować odpowiednie sterowniki Bluetooth od producenta laptopa oraz upewnić się, że słuchawka jest w trybie parowania (migająca dioda). Inni użytkownicy napotykają problemy z instalacją sterowników oraz ograniczeniami transferu danych w programie BlueSoleil. Wskazówki obejmują również sprawdzenie aktualności sterowników oraz poszukiwanie alternatywnych rozwiązań, aby obejść problemy z oprogramowaniem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA