logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Esperanza EH135 - brak połączenia Bluetooth z Windows 7 i telefonem

agam333 12 Lip 2014 17:57 4008 4
REKLAMA
  • #1 13790660
    agam333
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witajcie jest to mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość.
    jeżeli wybrałem zły temat proszę go przenieść do odpowiedniego ja uważam ,że ten własnie taki jest .

mój problem , że kupiłem słuchawki bez przewodowe firmy Esperanza EH135 z Netto (takie same są w na ich sklepie tylko , że dwa razy droższe.)
    są to moje pierwsze słuchawki bez przewodowe :D

a więc po naładowaniu ich i włączeniu trybu sparowania(sygnał "czerwony i niebieski pojawiający się w szybkim czasie. na zmianę.)

włączyłem opcje w Windows 7 64 bit "dodaj urządzenie" poczekałem chwilę i nic ne wykrywa tak samo mam zresztą z telefon itp .

są jakieś sterowniki do bluetootha ? być może mam nieaktualne albo po prostu coś źlę robie..
  • REKLAMA
  • #2 13791052
    grzegorz1981
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Ściągnij, zainstaluj, zrestartuj komputer i ciesz się działającym modułem bluetooth w swoim komputerze.
    Nie zważaj na to że dany sterownik dedykowany komputerom ze stajni HP.
    Zainstalowałem na swoim (Dell XPS) i śmiga aż miło.
    Rozwiązanie znalezione z innych obcojęzycznych forów.
    Poinformuj czy dane rozwiązanie przyniosło zamierzony efekt.
    Pozdrawiam.

http://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp44501-45000/sp44774.exe
  • REKLAMA
  • #3 13791387
    agam333
    Poziom 2  
    rzecz w tym , że gdy pojwia się okno Bluetooth software z instalacja zaraz sie wylacza i wyskakuje okno z takim komunikatem "nie wykryta zadnego uradzenia bluetooth
    aby kontynuować instalacje należy upewnić się ze urządzenie bluetooth jest prawidłowo podłączone"
    jak mam je podłączyć ?
  • REKLAMA
  • #4 13791433
    grzegorz1981
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Holandia - Brazylia 2-0 jak dotąd ;)

A wracając do tematu...
    Możliwe są dwa scenariusze.
    1. Najwidoczniej dany sterownik nie jest przewidziany do Twojego modułu bluetooth zainstalowanego w komputerze.
    2. Masz wyłączony moduł bluetooth.

Chociaż jeśli chodzi o sytuację pierwszą, powinno zadziałać bo z tego co napisano na tamtym zagranicznym forum sterownik powinien się zainstalować.

Jeśli nie boisz się eksperymentów popróbuj z tymi sterownikami:

http://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp47001-47500/sp47022.exe

http://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp48501-49000/sp48538.exe

Piszę o eksperymentach ponieważ u mnie zadziałał ten o którym napisałem w pierwszym poście. Tamte pliki ściągnąłem przy okazji gdyby tamten pierwszy nie zadziałał. Takie było zalecenie na tamtejszym forum.
    Pozdrawiam i oczywiście napisz czy nowa rada zadziałała.
  • #5 13801401
    agam333
    Poziom 2  
    Niestety wydaję mi się , że nie mam wgranego BT lub owego modułu więc będę mógł ich używać tylko na telefonie.
    temat do zamknięcia chyba , że macie jakieś uwagi jak nie to to rozwiązuję .
REKLAMA