logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do Gigabyte GA-945GCMX-S2 v6.6 na Windows 7 x64 - błąd niezgodności

checinziom 12 Lip 2011 12:53 2838 7
REKLAMA
  • #1 9708920
    checinziom
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam. Zainstalowałem sobie win 7 home premium i zainstalowałem sobie stery do karty graficznej z płytki, a gdy chcę włączyć auto odtwarzanie do sterów z płytki do płyty głównej to nie chcę się włączyć bo wyskakuję jakiś błąd niezgodności chyba z systemem. Moja płyta główna to
    : gigabyte ga-945gcmx-s2 v6.6
    Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś podał link do sterów do mojej płyty głównej. Ja szukałem i nie mogłem znaleźć. System to tak jak pisałem windows 7 home premium x64. Z góry wielkie dzięki
  • REKLAMA
  • #2 9708946
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8282
    Witaj,
    Coś Ci się chyba nie chciało szukać - pierwszy wynik z google po wpisaniu modelu płyty prowadzi dokładnie do miejsca, którego szukasz:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2521#dl

Do Windowsa 7 są tam sterowniki do audio tylko, które siódemka powinna już sama obsługiwać. Nie wiem, czy w ogóle potrzebne Ci są jakieś dodatkowe sterowniki :)
  • REKLAMA
  • #3 9708992
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10453
    Jezeli sterowniki pod 7 64bit sa na plycie to nie potrzebny Ci autostart, wystarczy eksplorowac plyte i zainstalowac recznie sterowniki.
  • #4 9709006
    checinziom
    Poziom 9  
    No dźwięk miałem od razu po zainstalowaniu systemu. To oznacza, że nie potrzebuję instalować tych sterowników?
  • #5 9709020
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8282
    Zobacz w menedżerze urządzeń, czy wszystko jest zainstalowane - jeśli masz jakieś inne/nieznane urządzenia, wtedy potrzebujesz do nich sterowniki. Jeśli wszystko jest zainstalowane - to nie.
  • REKLAMA
  • #6 9709038
    checinziom
    Poziom 9  
    dt1 napisał:
    Zobacz w menedżerze urządzeń, czy wszystko jest zainstalowane - jeśli masz jakieś inne/nieznane urządzenia, wtedy potrzebujesz do nich sterowniki. Jeśli wszystko jest zainstalowane - to nie.

Nie mam w menedżerze żadnego innego/nieznanego urządzenia.
  • REKLAMA
  • #7 9709042
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1564
    Możliwe, że zainstalowanie dedykowanych sterowników da możliwość korzystania z dodatkowych opcji. Jeśli taki dźwięk jaki jest wystarcza - nie potrzebujesz ich instalować.
  • #8 9709073
    checinziom
    Poziom 9  
    Ok. Dzięki wszystkim. Dźwięki taki jaki jest mi w zupełności wystarczy. Temat do zamknięcia

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zainstalował system Windows 7 Home Premium x64 na płycie głównej Gigabyte GA-945GCMX-S2 v6.6, jednak napotkał problem z autoodtwarzaniem sterowników z płyty, co skutkowało błędem niezgodności. Odpowiedzi sugerowały, że sterowniki audio mogą być już obsługiwane przez system, a instalacja dedykowanych sterowników nie jest konieczna, jeśli w Menedżerze urządzeń nie ma nieznanych urządzeń. Użytkownik potwierdził, że dźwięk działa poprawnie i nie potrzebuje dodatkowych sterowników.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA