logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

EPSON EMP-X5 - dioda power świeci na pomarańczowo, brak reakcji na przyciski

-=krakuz=- 15 Lip 2011 10:34 3044 4
REKLAMA
  • #1 9720535
    -=krakuz=-
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Sprzęt jak w tytule, po podłączeniu zasilania zapala się tylko dioda power przy przycisku power na pomarańczowo i na tym koniec, projektor nie reaguje na żadne przyciski.
  • REKLAMA
  • #2 9731886
    arkwyl
    Poziom 22  
    Ocena: 46
    Może zbyt szybko naciskasz psycisk włączenia. Poczekaj aż zmieni kolor na zielony i wtedy próbuj.
  • REKLAMA
  • #3 9733090
    -=krakuz=-
    Poziom 11  
    Niestety "stan jest stały" czyli nigdy dioda nie zmienia koloru, cały czas jest pomarańczowa.
  • REKLAMA
  • #4 9733128
    lamer.
    Poziom 33  
    Ocena: 49
    -=krakuz=- napisał:
    po podłączeniu zasilania zapala się tylko dioda power przy przycisku power na pomarańczowo i na tym koniec, projektor nie reaguje na żadne przyciski.
    Pewnie się zepsuł.

Dodano po 3 [minuty]:

-=krakuz=- napisał:
    Niestety "stan jest stały" czyli nigdy dioda nie zmienia koloru, cały czas jest pomarańczowa.

W związku z powyższym, masz jakieś pytania, czy temat założyłeś ot tak, informacyjnie.
  • #5 9734515
    -=krakuz=-
    Poziom 11  
    Przepraszam za błąd, dioda z POWER po podpięciu zasilania pali się na zielono, lecz na tym koniec nie startują wentylatory i nic się nie dzieje, tematu nie założyłem informacyjnie, chciałem się dowiedzieć czy ktoś miał podobny przypadek lub czym możne być to spowodowane. Czy projektor powinien wystatowac bez lampy lub zgłaszać jakiś błąd? U mnie po wyjęciu lampy , bez zmian. Czy z uszkodzoną lampą może być taki objaw?

Pomoc w stylu zepsuł się jest bardzo pomocna.
REKLAMA