logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Win7x64 bluescreen przed załadowaniem sterowników

mateuszkiek 16 Lip 2011 16:33 924 2
REKLAMA
  • #1 9725336
    mateuszkiek
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Nie bardzo wiem o co chodzi ponieważ na tym komputerze mam WinXP (jako główny system) oraz Win7x64 który kiedyś zainstalowałem bo było miejsce na dysku. W sumie robił za zapasowy system na wypadek gdyby WinXP padł. Jednak włączyłem Win7x64 2 - 3 dni temu i bluescreen przed załadowaniem sterowników do karty graficznej (jak się załadują t jej wentylatora nie słychać). W załączniku dają to co mi system dał do folderu "Awaria". Tego pliku xml nie odnalazłem. Chodzi o odnośniki w pliku txt w tym załączniku. Co mogę dodać? Jak podczas uruchamiania systemu wcisnę F8 i zaznaczę opcję "ostatnia dobra konfiguracja" to system startuje bezproblemowo, z tym że ciągle mi instaluje stery do maty USB.

Powód dla które teraz mi potrzebny Win7x64? Nie znalazłem wersji Adobe Premiere Pro CS5.5 pod WinXPxp3x32, a czekanie blisko godziny na wy-renderowanie 15 minutowego filmu pod Sony Vegas HD 11 to dużo dłużej niż ten sam film w Adobe Premiere Pro CS5.5 który robi to samo 3 - 4 razy szybciej. Nie wiem dlaczego ale jak robi to pewnie przesiądę się na stałe na Win7x64.

Szkoda tylko że Win7 blokuje ustawienie dolnego MAC adresu dla karty WiFi.
    Załączniki:
    • awaria.rar (33.65 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 9725557
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3503
  • #3 9725652
    mateuszkiek
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Tak masz racje tak żadko na ten system zaglądam że nawet nie zauważyłem że mam tam jeszcze NIS2010, trzeba przejść na NIS2011.
    Usunę całkiem tego i restart i zainstaluje nowszego. Mam nadzieje że pomoże.
    Dzięki.

Tak odinstalowanie i zainstalowanie nowszego NIS pomogło.
    Dzięki.
REKLAMA