logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przekierować porty za podwójnym NATem na routerze DL-624?

vviking 21 Lip 2011 19:33 3183 2
  • #1 9743379
    vviking
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Cel: uzyskać zdalne połączenie poprzez przekierowanie portów przebijając się przez podwójny NAT.
    Problem: ruter1 po stronie serwera to ruter ISP, dalej jest mój Dl-624 (ruter2) i komputer z zainstalowanym RAdminem Server. Od strony klienta mam oczywiście komputer z zainstalowanym klientem, dalej Dl-624, który otrzymuje stale IP od ISP.

Na ruterze od strony klienta mogę/i przekierowałem porty. Natomiast nie wiem jak to zrobić od strony serwera, gdyż IP, który otrzymuje mój ruter od strony serwera to IP sieci wewnętrznej (192.168.2.xxx) przydzielony od ISP.

Oczywiście tworząc tunel za pomocą hamachi udało mi się uzyskać połączenie, ale nie w tym rzecz żeby mieć na obydwóch komputerach zainstalowanych 100 programów, po to tylko, żeby uzyskać połączenie.

Czy jest ktoś w stanie pomóc mi rozwiązać problem przekierowania portów?
  • #2 9743598
    salmon
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 262
    Od strony "klienta" przekierowanie nie jest potrzebne - przecież klient żadnych usług nie świadczy, żaden serwis z jego strony na tym porcie nie nasłuchuje.
    Od strony "serwera" - normalnie, przekierować, ale na dwóch routerach... Na pierwszym ISP musi przekierować jakiś port z WAN (internetu) na IP przydzielone do portu WAN Twojego routera (ten 192.168.2.xxx), a na Twoim routerze ten sam port (docelowy z routera ISP) na IP serwera.
  • #3 9743624
    vviking
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    dzięki za podpowiedź, zatem będę odzywał się do mojego ISP, dam znać co i jak
REKLAMA