logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przekierować porty TCP 4662 i UDP 4672 na routerze DL-624+?

forniceps 11 Mar 2007 16:56 2855 9
REKLAMA
  • #1 3667324
    forniceps
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Mam router dl-624+ korzystam z internetu w kablowce i ciagle nie moge przekierowac portow mimo korzystania z porad zawartych na tym forum i znalezionych na innych stronach. Jesli ktos wie jak wyglada sprawa przekierowania na tym sprzecie to moge napisac ze probowalem w ustawieniach firewall i virtual serwer a nawet skorzystac z FAQ dostepnych w instrukcji routera(opis o przekierowaniu portow dla emule) przekierowac porty TCP 4662 oraz UDP 4672 i ciagle jest blokowane. Po podlaczeniu do sieci bezposrednio z pominieciem routera wszytsko dziala ok wiec nie jest to wina firewalla w windows + SP 2. Juz nie wiem co mam z tym zrobic. HELP
  • REKLAMA
  • #2 3668984
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Prościej będzie w drugą stronę - napisz dokładnie co ustawiłeś lub lepiej załącz obrazek z tymi ustawieniami.
    Szybko znajdzie się błąd.
  • REKLAMA
  • #3 3672724
    forniceps
    Poziom 10  
    Virtual serwer:
    ENABLED
    NAME -emule1
    PRIVATE IP- ip mojego kompa w LAN
    PROTOCOL TYPE - Both
    PRIVATE PORT - 4662
    PUBLIC PORT - 4662
    SHEDULE - always

ENABLED
    NAME -emule2
    PRIVATE IP- ip mojego kompa w LAN
    PROTOCOL TYPE - Both
    PRIVATE PORT - 4672
    PUBLIC PORT - 4672
    SHEDULE - always

Teoretycznie powinno dziac ale nie dziala
    Pozniej zabralem sie za firewall w routerze, usunalem reguly ktore wczesniej ustanowilem dla tych portow i zrobilem tak:

FIREWALL RULES
    Na obrazku tak jak to wyglada w routerze, tez nic z tego nie wyszlo i skonczyly mi sie pomysly jak to poustawiac.
  • REKLAMA
  • #4 3672767
    mbo
    Firewall zostaw w spokoju - bez dotykania się do niego przekierowanie działa poprawnie.
    To co ustawiłeś na nim nie ma sensu.

W eMule masz ustawione standardowe porty 4662 TCP i 4672 UDP ?

Załącz najlepiej konfigurację przekierowania jako zrzut ekranu - będzie najlepszym materiałem do sprawdzenia.
  • REKLAMA
  • #5 3672886
    forniceps
    Poziom 10  
    Tak takie porty ustawilem w emule. Oto zrzut oczywiscie dla portu 4672 w polach Private port i Public port wisane jest 4672
  • #6 3674613
    mbo
    W protocol wystarczy TCP, ale to na pewno nie jest źródłem problemu.

Czy po akceptacji jest regułka na liście.
  • #7 3676299
    forniceps
    Poziom 10  
    Tak po akceptacji wszystko jest wyswietlone tylko nie zmiescilo sie na zrzucie. Tak tez probowalem i mimo wszystko nie chodzi, i za nic nie moge dojsc w czym tkwi problem.
  • #8 3691373
    forniceps
    Poziom 10  
    Moze ktos ma na tym routerze przekierowane porty i moglby wrzucic screeny z konfiguracja??
  • #9 4775019
    abisio
    Poziom 1  
    ja mam ten sam problem z tym routerem - niby wszystko chodzi ale transfer mam 10 razy gorszy jak bez niego, niestety we dwoje uzywamy internetu i musimy miec router.
  • #10 5825089
    slim24
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    Hmm, widzę ze temat trochę stary ale możne się komuś przyda podpowiedz Ja mam taki router i przekierowane porty na mula i szczerze mówiąc nie miałem problemu ze zrobieniem tego intuicyjnie. Po pierwsze w polu name wprowadzamy nazwę komputera który chce port, a w polu IP wprowadzamy IP tego komputera, wybieramy TCP i numer portu i akceptujemy, następnie powielamy czynność dla UDP i do listy powinny się dodać dwie opcje z wprowadzonymi rekordami, które powinny być zaznaczone znaczkami i powinno wszystko śmigać.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemu z przekierowaniem portów TCP 4662 i UDP 4672 na routerze DL-624+ w sieci kablowej. Użytkownik próbował skonfigurować przekierowanie portów poprzez ustawienia Virtual Server oraz reguły firewall w routerze, jednak mimo poprawnego wpisania adresu IP komputera w LAN, protokołu (Both lub TCP/UDP) oraz portów, połączenie nadal było blokowane. Bezpośrednie podłączenie do internetu omijało problem, co wykluczało zaporę systemu Windows. Wskazano, że firewall routera nie powinien być modyfikowany, a przekierowanie portów powinno działać przy standardowych ustawieniach eMule (porty 4662 TCP i 4672 UDP). Zalecano wprowadzenie osobnych reguł dla TCP i UDP zamiast protokołu Both oraz dokładne sprawdzenie konfiguracji przekierowania wraz z zrzutami ekranu. Jeden z uczestników potwierdził, że na tym modelu routera przekierowanie portów jest możliwe i intuicyjne, wymagając wpisania nazwy komputera, jego IP oraz osobnego dodania reguł dla TCP i UDP. Inny użytkownik zgłosił, że mimo przekierowania portów transfer jest znacznie gorszy niż przy bezpośrednim połączeniu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA