logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Połączenie karty SD do gniazda Memory Stick Pro Duo. Dwa piny?

Sebastian.R 23 Lip 2011 21:06 6900 2
REKLAMA
  • #1 9750957
    Sebastian.R
    Poziom 20  
    Ocena: 41
    Witam.
    Nie bardzo wiedziałem gdzie pytanie zadać , znaczy w którym dziale , ten wydaje mi się w miarę odpowiedni. Jakby jednak któryś z innych działów był bardziej odpowiedni , poproszę tam przenieść. Dziękuję.
    Pytanie kieruję do osób posiadających adapter, który umożliwia podłączenie karty T-Flash (SD) do gniazda karty Memory Stick , jaki przeważnie stosują użytkownicy PSP z softami M33.
    Pytanie brzmi : gdzie podłączyć pin 2 gniada SD oraz pin 2 karty MemoryStick Pro Duo?
    Co zamierzam zrobić? Do PSP2004 chcę podłączyć kartę SD256MB która mi leży w szufladzie. Ja wiem że są adaptery umożliwiające wsadzenie tFlash jako Memory Stick Pro Duo ale sęk w tym że karta to SD czyli taka jaką używa się w sprzęcie foto.
    Do pytania załączam na predce zrobiony schemat.
    Przy okazji ... po co jest tryb SPI w kartach SD ?
    Dziękuję za treściwe i wnoszące o sprawy odpowiedzi. Dziękuję.

Najlepiej kaby ktoś pomierzył połaczenia w tym adapterze:
    DZIĘKUJĘ
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 9755453
    Krzychu ;)
    Poziom 18  
    Ocena: 26
    No niestety, ale nie jest aż tak łatwo z tym, w tych adapterach znajduje się jeszcze kontroler, który zapewnia poprawną komunikację i obsługę instrukcji MS.

P.S. Czytałem w innym temacie, że planujesz zrobić MMS'a do TA-088v3, ale niestety, z tego co mi wiadomo to ID jest zapisany właśnie w tym kontrolerze, więc nici z tego - chyba, że zbudujesz go od zera - wtedy będziesz mógł do niego wrzucić co Ci się tylko będzie podobało... ^^
REKLAMA