Witam! Mam taki problem z TV PANASONIC TX-28LD4P: po włączeniu wyłącznikiem sieciowym TV ustwia się na standby i świeci czerwona dioda z przodu. Po załączeniu go pilotem bądź przyciskiem z klawiatury lokalnej włacza się, słychać nawet wysokie napięcie, ale po około 3 sekundach wyłącza się i przechodzi z powrotem na standby. Nie zdąży się nawet pokazać obraz. Sprawdzałem płytę główną pod kątem zimnych lutów - było kilka (zwłaszcza nóżki układu LA 7845N) ale nawet po poprawieniu ich nic nie pomogło. Przypadkowo poprawiając nóżki układu LA 7845N odlutował się mi rezystor SMD 1,8 kOm. Nie zauważylem tego początkowo - wtedy po włączeniu TV urochomił się i był obraz choć tylko jego górna część
mocno przesunięta na dół. Gdy po zorientowaniu się ponownie przylutowałem rezystor jest dalej po staremu - TV uruchamia się na 3 sekundy i wyłącza się. Proszę o jakąś podpowiedź od czego zacząć szukanie uszkodzenia.
mocno przesunięta na dół. Gdy po zorientowaniu się ponownie przylutowałem rezystor jest dalej po staremu - TV uruchamia się na 3 sekundy i wyłącza się. Proszę o jakąś podpowiedź od czego zacząć szukanie uszkodzenia.