logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć Reloop RMX 30 BPM do PC z Virtual DJ? Konfiguracja kanałów

djshax 29 Lip 2011 13:56 2805 6
REKLAMA
  • #1 9771470
    djshax
    Poziom 2  
    Witam,

zakupiłem 3 kanłowy mixer Reloopa. Teraz mam problem z podcpięciem go do PC i grania za pomocą Virtual Dj. Probowałem robić to za pomocą tutoriali, ale ogołnie wsyztskie zaliczają sie do 2-kanałowych mikserów.. Zakupiłem 4 przewody 2xRCA - mini jack. No i 3 z nich podpinam do kanałow line na mikserze a reszte do wejsc na karcie dziwiękowej ( 6 kanałowej). CH1 - zielone wejscie, CH2 - czarne wejscie, CH3 - cos jak zielone. Kanał REC podpinam do wejscia mikrofonowego. No i puszczam w VD utwór to mi leci na CH1, puszczam na drugim CD w VD to mi leci takze na CH1 w mikserze i sie miesza, reszta kanałow nie gra, a powienien wtedy grac 2 kanał.. Gdy ustawiłem w menadzerze realtek wsyztskei te wejscia jako wejscie na glosnik przedni to mi smigaja wszytskie 3 kanały ale z tym samym utworem.. No i pytanie, jak mam to poprawnie podłączyć ?
  • REKLAMA
  • #2 9771677
    698adam
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Zmień ustawienia w programie... Advanced config to się nazywało. Nie używam już dobre 2 lata VDJ, bo przesiadłem się na inny program;]
  • REKLAMA
  • #3 9771691
    djshax
    Poziom 2  
    udało sie :) tylko z tym, że grają 2 kanały, w virtual dj da sie wogule dodac 3 kanał ? w traktorze tak samo działa ale 3 kanał nie chce równiez grac
  • #4 9772406
    DDN
    Poziom 31  
    Ocena: 141
    Profanacja jakas czy co? Kupowac mixer a grac na virtualu? W ktora strone ten swiat idzie. To jak jak by sobie kupic ferrari a do srodka wmontowac konsole i jezdzic tym autem. Kolego dokup sobie 2 odtwarzacze cd albo gramofon i cd i graj w realu a nie udawaniem typu soft.
  • REKLAMA
  • #5 9773448
    698adam
    Poziom 16  
    DDN napisał:
    i graj w realu a nie udawaniem typu soft

Dokładnie :D
    2 zwykłe odtwarzacze dla początkującego (chociażby Axis 4) i zobaczysz o co w tym wszystkim chodzi...
  • REKLAMA
  • #6 9780458
    Damianp16
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    No niestety dużo osób tak jeszcze gra, a Virtual Dj obsługuje tylko 2 kanały. Jak chcesz wykorzystywać 3 kanały to kup sobie mikser dj i 3 playery i graj jak prawdziwy Dj :D
  • #7 9780497
    698adam
    Poziom 16  
    2 playery w zupełności wystarczą...
    Jeśli kolega by myślał o rozbudowie to wtedy nie masz najmniejszego problemu...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z podłączeniem miksera Reloop RMX 30 BPM do komputera w celu korzystania z programu Virtual DJ. Po podłączeniu trzech kanałów miksera do karty dźwiękowej, utwory odtwarzane w Virtual DJ są miksowane na tym samym kanale, co uniemożliwia prawidłowe wykorzystanie wszystkich trzech kanałów. Użytkownicy sugerują, że Virtual DJ obsługuje tylko dwa kanały, co ogranicza możliwości miksera. Rekomendacje obejmują zakup dodatkowych odtwarzaczy CD lub gramofonów, aby w pełni wykorzystać potencjał miksera.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA