logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć mixer Reloop RMX-30 do komputera i wieży audio?

cmurek 21 Gru 2006 16:54 2778 8
REKLAMA
  • #1 3356095
    cmurek
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Witam serdecznie :) Mam taki problem... mianowicie, zakupiłem mixer Reloop RMX-30 i niestety nie dostałem do niego instrukcji obsługi, w związku z tym nie wiem jak mam to wszystko podłączyć. Wiem że na "main out" musze wpiąć chinche do "master" a chinche z drugiego końca tego kabla na aux który mam w wieży (na wieży będzie słyszalna muzyka z mixera, tak myśle, jeśli nie to mnie poprawcie. Jestem w tym kompletnie zielony!) Nastepnie w "Input 1" mam włożyć chiche z zakończeniem jack który ma być w kompie i w drugim tak samo? (bo moje plany sa takie ze chce aby dzwiek byl slyszany na wiezy a muza puszczana z kompa który posiada 2 karty dźwiękowe) Proszę o pomoc... myslę że się chyba nie mylę co do tych podłączeń ale wole wcześniej zapytać bo słyszałem że bardzo łatwo można spalić mixer więc mam duże obawy. A druga sprawa to taka, że chciałem abyście mi poradzili jaki mixer wybrać. o coprawda kupiłem tego "Reloop RMX-30" który ma 1,5 roku i był uzywany tylko w domu... widziałęm że gra bardzo dobrze ale zastanawiam się czy nie lepszy byłby dla mnie "BEHRINGER VMX-200" który kupię nowy z gwarancją. Jak uważacie? Który wy byście mi doradzili? Zostalibyscie przy tym reloopie cz ytez zmienili na behringera? Czekam na wasze opinie. Pozdrawiam serdecznie.
  • REKLAMA
  • #2 3356206
    bprzem
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    po co ci ten mikser skoro nawet go podlaczyc nie umiesz?
  • REKLAMA
  • #3 3356306
    magi23
    Poziom 21  
    Ocena: 72
    Podłączenie które opisałeś jest dobre.
    co do wyboru miksera...........
    Pytałem znajomego DJ-a to nie wybrał by żadnego.
    Lecz jak by musiał to Behringer jest wedłóg niego leszy
    Mówił mi dlaczego ale niepamietam bo mnie to nieinteresuje
  • REKLAMA
  • #4 3356307
    cmurek
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    bprzem napisał:
    a czy ja się o to pytałem?! Zresztą co Cie to obchodzi?!

Dodano po 2 [minuty]:

Wielkie dzięki MAGI23. Temat na jakiś czas jeszcze zostawiam dla poznania waszych opini. Pozdrawiam :)
  • Pomocny post
    #5 3356321
    magi23
    Poziom 21  
    Postaram sie o szczegółówy opis i możliwości podłączenia tego mixera
  • REKLAMA
  • #6 3359196
    bprzem
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    cmurek napisał:
    bprzem napisał:
    a czy ja się o to pytałem?! Zresztą co Cie to obchodzi?!

No nie nie pytałes, to ja zadałem pytanie. Po prostu zastanawia mnie co bedziesz z nim dalej robil nie umiejac wykonac tak prostej czynnosci jak podłaczenie kabla.
    Ponadto, nie masz nawet ochoty poszukac sobie intrukcji do w/w miksera w internecie czy skorzystac z gogle...

Jako ze świetą niedlugo to masz :
    http://www.google.pl/search?hl=pl&q=%22jak+pod%C5%82%C4%85czy%C4%87+mikser%22&btnG=Szukaj&lr=
  • #7 3359289
    Pixelmen
    Poziom 23  
    Ocena: 25
    cmurek napisał:
    coprawda kupiłem tego "Reloop RMX-30" który ma 1,5 roku i był uzywany tylko w domu... widziałęm że gra bardzo dobrze ale zastanawiam się czy nie lepszy byłby dla mnie "BEHRINGER VMX-200"

No wiesz ja zdecydowanie wolałbym uzywanego reloopa, niz nawet nowego behringera... Wg mnie Reloop dużo lepszy, nawet RMX-20 jest lepszy niz DJX 700 behringera, przynajniej dla mnie...

pozdr
  • #8 3361270
    magi23
    Poziom 21  
    Pixelmen napisał:
    cmurek napisał:
    coprawda kupiłem tego "Reloop RMX-30" który ma 1,5 roku i był uzywany tylko w domu... widziałęm że gra bardzo dobrze ale zastanawiam się czy nie lepszy byłby dla mnie "BEHRINGER VMX-200"

No wiesz ja zdecydowanie wolałbym uzywanego reloopa, niz nawet nowego behringera... Wg mnie Reloop dużo lepszy, nawet RMX-20 jest lepszy niz DJX 700 behringera, przynajniej dla mnie...

pozdr

Każdy wybiera co dla niego lepsze.
    Rzadko kto kieruje sie tym żeby kupić coś lepszego i przyuczyć sie do danego urządzenia.
    Firma Behriger jest bardzo dobrą i szanowaną firmą zresztą tak samo jak Reloop.
    Behringer jest chyba troche dłużej na rynku i mają większe doświadczenie
  • #9 3382570
    seybr
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Behringer jest dłużej na rynku dj`skim. Chyba coś się komuś pomyliło. DJX 700 to niby flagowy sprzęt, ale zarazem najgorszy. Efektor to kpina, liczniki bitów też. Człowiek wymaga za 800zl dobrą podróbę Pioneera 600? Jeżeli ktoś chce kupić 4 kanałowy mikser to polecam Reloopa 40 dsp. Jest to średniej klasy sprzęt. Owszem nie jest to Denon czy Pioneer. Ale za to cena przystępna około 1400zł. Grałem na tym modelu i wiem , że zły nie jest.

BEHRINGER VMX-200 z opinii kumpla to dobry mikserek w swojej klasie cenowej.

Behringer robi dobre sprzęty ale co do mikserów musi się jeszcze wiele nauczyć.

Kolego cmurek jeżeli nie potrafisz podłączyć kabli, a to jest banalnie proste to zadam ci jedno pytanie.
    Czy ty potrafisz grać ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada mixer Reloop RMX-30 i potrzebuje pomocy w jego podłączeniu do komputera oraz wieży audio. Zgodnie z opisem, sygnał z "main out" miksera powinien być przesłany kablem RCA (chinch) do wejścia AUX w wieży, co umożliwi odsłuch muzyki z miksera na wieży. Do "Input 1" miksera planuje podłączyć kabel z końcówką jack z komputera, który posiada dwie karty dźwiękowe, aby odtwarzać muzykę z komputera przez mikser. W dyskusji potwierdzono poprawność tego schematu podłączenia, jednak pojawiły się uwagi dotyczące konieczności ostrożności, aby nie uszkodzić miksera. Wątek porusza także kwestie wyboru miksera – opinie są podzielone między markami Reloop i Behringer. Reloop RMX-30 jest oceniany jako dobry sprzęt, lepszy od niektórych modeli Behringera, choć Behringer jest uznawany za markę z dłuższym doświadczeniem na rynku DJ-skim. Wskazano także inne modele, takie jak Reloop RMX-20, Reloop 40 DSP oraz Behringer DJX 700 i VMX-200, z ocenami dotyczącymi jakości i funkcjonalności. Zalecane jest poszukiwanie instrukcji obsługi w internecie oraz dokładne zapoznanie się z funkcjami miksera przed użytkowaniem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA