logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować porty 7171/7172/80 na routerze TP-Link TL-WR340G?

cycu656 29 Lip 2011 14:01 2935 3
REKLAMA
  • #1 9771490
    cycu656
    Poziom 2  
    Witam. Od jakiegoś czasu próbuje odblokować porty radzono mi żebym odblokował to na stronie routera (192.168.1.1) odblokowałem, w zaporze systemowej też to zrobiłem, w DMZ wpisałem ip mojego komputera i dalej nic porty są zamknięte. moje pytanie brzmi jak je odblokować? co robić? ip mam zewnetrzne mianowicie takie 81.15.166.132 /// Mam internet radiowy antena siedzi na bloku kabel z niej idzie do jakiegoś adaptera(który jest wsadzony w kontakt) a później do mojego tp linka.
    Dodam też że w status->wan pokazuje ip wew. nie zew.
    MAC Address: *********
    IP Address: 192.168.100.3 Dynamic IP
    Subnet Mask: 255.255.255.0
    Default Gateway: 192.168.100.1

Pytania:
    1.czy pod routerem jest jeden komputer?
    -Nie mam też laptopa, komputer łączy się przez kabel a laptop przez wifi.
    2.jaki system posiadasz?
    -Windows 7
    3.jak masz odblokowane porty?
    -w routerze mam wpisany ip mojego komputera->port->TCP/UDP(ALL)->enabled
    4.o jakie porty chodzi?
    -7171/7172/80
    5.Jak odblokowałeś porty w zaporze?
    -dodałem nowe reguły do przychodzące/wychodzące z portem i pozwoleniem na łączenie, dałem po dwój nie na dany port tzn. udp/tcp.

Jeśli o czymś zapomniałem proszę pytać. Liczę na pomoc :)

Schemat:
    Jak odblokować porty 7171/7172/80 na routerze TP-Link TL-WR340G?

Gdzieś czytałem że trzeba z tego "adaptera" przekierować porty czy tam ip na tplinka i wtedy będzie działało. Jeśli to o to chodzi to proszę mi powiedzieć jak to zrobić :)
  • REKLAMA
  • #2 9772640
    sanatarium
    Poziom 22  
    Ocena: 38
    Witam porty muszą być przekierowane zarówno jak i u dostawcy i w pozostałych urządzeniach
    1. Zrozumiałe
    2. To nie wina systemu, możesz dla pewności wyłączyć firewall i antywirusa ch chwilę
    3. http://www.searchengines.pl/Forwarding-Przeki...0711.html/page__st__30__p__316472#entry316472
    Jest tam podany TPLink, zasada ta sama,
    4. Portu 80 nie przekierowujemy bo to http, jak się strony otwierają to jest dobrze
    5. Nie dotyczy
  • REKLAMA
  • #3 9774388
    cycu656
    Poziom 2  
    w tym linku który podałeś piszę tak jak wchodzę:
    An error occured with the SQL server:
    This is not a problem with IP.Board but rather with your SQL server. Please contact your host and copy the message shown above.

U dostawcy? tzn. mam zadzwonić i powiedzieć że ma mi przekierować porty na mój kompter czy jak?
  • #4 9774483
    hermes-80
    Poziom 43  
    Ocena: 743
    Sam nie wiesz co masz w sieci ,a strasznie chcesz ją konfigurować.
    Rzekoma antena na dachu to - router ISP, na którym również muszą być przekierowane porty, a na pewno nie masz do niego dostępu i nie możesz sobie pogrzebać w konfigu bo to urządzenie ISP - musisz poprosić ISP aby ci tam przekierował odpowiednie porty na TP-L lub wsadził w DMZ jego IP.

Skoro piszesz, że masz zewnętrzne IP, a w TP-L masz IP z klasy prywatnej więc samo się nasuwa poza tym żaden kabel z anteny nie przechodzi przez adapret bo zapewne to jest skrętka UTP z adapterem PoE - najpierw należy się dowiedzieć co tak naprawdę masz w sieci, a potem zabierać za robotę.

Podsumują - bez pomocy ISP nic nie zrobisz.
REKLAMA