logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć dekoder do monitora Samsung B2230 z D-Sub?

zwierny45 30 Lip 2011 16:38 1472 8
REKLAMA
  • #1 9775357
    zwierny45
    Poziom 9  
    Witam.
    Na wstępie nie wiem czy to jest odpowiedni dział, więc łaskawie proszę o nie usuwanie tematu.
    Mam monitor Samsung Sync Master B2230- z tego co wiem ma wyjście na D-Sub.
    Stąd moje pytanie czy istnieje jakakolwiek alternatywa, aby podłączyć dekoder telewizji cyfrowej? Myślałem nad przejściówką z gniazda D-Sub na DVI, a potem z DVI na HDMI, tylko nie wiem czy taka konfiguracja będzię możliwa.
  • REKLAMA
  • #2 9787088
    zwierny45
    Poziom 9  
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    czy to urzadzene rozwiąże problem?
  • REKLAMA
  • #3 9787307
    Kcyś
    Poziom 19  
    Ocena: 37
    To urządzenie koledze nie rozwiąże problemu, ponieważ działa nie w tą stronę. Potrzebne jest z wejściem HDMI i z wyjściem D-sub (VGA). Z dekodera sygnał będzie wychodził, a jak rozumiem na monitor miał by wejść.
    Tak na marginesie poszukałem i ciekaw jestem co można uzyskać Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany przewodem, bo na pewno nie obraz.
  • #4 9787397
    satgal
    Poziom 40  
    Ocena: 428
    Nie wiem czy były wersje tego Samsunga bez DVI-D oraz HDMI ale wynika że kolega go nie ma lub nie widział. Co się tyczy tego kabla VGA-HDMI to oczywiste oszustwo jakich pełno na aukcjach. Widziałem swego czasu uciętą wtyczkę z kabla USB sprzedawaną jako pamięć.
  • REKLAMA
  • #7 9787755
    Kcyś
    Poziom 19  
    Ocena: 37
    Pytający za to już wie, że nie da się połączyć sygnału cyfrowego z analogowym zwykłym kabelkiem z aledrogo. Za urządzenie które potrafi połączyć te dwa wejścia też raczej nie zapłaci. Taniej i prościej wyjdzie zmienić monitor.
    Jak widać alternatywa istnieje (co mnie ździwiło), tylko na co to komu?
  • #8 9830661
    zwierny45
    Poziom 9  
    doszedłem do prostego rozwiązania. Bardzo dobrze zrobiłem oddając monitor i odzyskujac pieniądze. Nie ma sensu płacić mniej, lepiej dołozyc 200-250 i miec juz taki monitor z wyjsciami hdmi.
    Oczywiście konwerter cyfrowo-analogowy nie wchodzi w gre.
    Dzięki.
  • REKLAMA
  • #9 9830929
    radsat
    Moderator
    Ocena: 209
    Zbędne.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o możliwość podłączenia dekodera telewizji cyfrowej do monitora Samsung Sync Master B2230, który posiada wyjście D-Sub. W odpowiedziach podkreślono, że konwertery VGA na HDMI nie działają w odwrotną stronę, co uniemożliwia przesyłanie sygnału cyfrowego do monitora analogowego. Wskazano, że lepszym rozwiązaniem byłoby zainwestowanie w nowy monitor z wyjściami HDMI, co użytkownik ostatecznie postanowił zrobić, oddając stary monitor.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA