logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG WD-80156NU - wyłączanie bezpiecznika po napełnieniu wodą, grzałka?

yoomadafaka 05 Sie 2011 16:10 2064 2
REKLAMA
  • #1 9794330
    yoomadafaka
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Mam pralkę LG WD-80156NU. Pralka wywalała główny bezpiecznik w mieszkaniu po naciśnięciu przycisku zasilania. Po podłączeniu wtyczki odwrotną stroną pomyślnie przebiegło jedno pranie. Przy następnym praniu sytuacja się powtórzyła - bezpiecznik wyłączony po naciśnięciu zasilania w pralce. Dziś po przełączeniu do innego gniazdka pralka działa 2 minuty - napełnia się wodą i korek znowu wyskakuje.
    Czy coś jest z grzałką, która załącza się po napełnieniu wody ? (może być przepalona?)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9794422
    smokitoki87
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    Kolego,też podejrzewam grzałkę.na pewno ma przebicie do masy!Wymienić!
  • #3 9794891
    yoomadafaka
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Zlokalizowałem przyczynę usterki. Odłączyłem grzałkę i pralka uruchamia się normalnie. Czyli prawdopodobnie coś jest nie tak z grzałką. Pytanie jak wyjąć grzałkę. Odłączyłem plusa, minusa i masę, która była przykręcona nakrętką. Jak się dobrać do tej grzałki ?

Pozdrawiam

Dodano po 2 [godziny] 26 [minuty]:

Udało mi się wyjąć grzałkę. Zobaczyłem na zdjęciach grzałek do LG, że grzałka jest na wcisk. Zamówiłem już nową na allegro. Dłuższe życie każdej pralki to ...

Temat zamknięty.

Pozdrawiam
REKLAMA