logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku w Toshiba Satellite L40-17Q po formacie - Bad Direct Sound Driver

colin_jg 10 Sie 2011 17:20 1159 4
REKLAMA
  • #1 9811450
    colin_jg
    Poziom 2  
    Witam. Mam mały problemik z dzwiekiem w laptopie Toshiba Satellite L40-17Q. Zrobiłem formata i po zaistalowaniu sterowników z plytki i innych programow typu winamp, allplayer itp nie pojawia sie dzwięk. Wyskakuje komunikat "Bad Direct Sound Driver; direct sound output v 2.2.10". Szperałem troche po forach ale nigdzie nie znalazłem podpowiedzi. Może ktoś z was by mi pomógł, jestem trochę laikiem więc licze na pomoc krok po kroku.
  • REKLAMA
  • #2 9811518
    Jacek5514
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Wejdź w menedżera urządzeń(klikasz prawym na Mój komp.. >dajesz właściwości>dalej właśnie menedżer), wyszukaj "kontrolery dźwięku" >> dajesz właściwości, przechodzisz do zakładki >>Szczegóły i rozwijasz tabelkę i klikasz >>Identyfikator sprzętu >>kopiujesz cały rząd znaków wklejasz do Google i znajdziesz tam pasujący sterownik, weź go pobierz zainstaluj i ciesz się dźwiękiem.
  • REKLAMA
  • #3 9811784
    colin_jg
    Poziom 2  
    dochodze do momentu: kontrolery dźwięku, wideo i gier. Gdy klikam na właściwości to dostępna jest tylko zakładka "ogólne"....:(
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 9811913
    Jacek5514
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    rozwiń ta zakładke "kontrola dzwieku" i tam gdzie bedziesz mial pytajnik(lub wykrzyknik) klikaj na właściwości
  • #5 9812840
    colin_jg
    Poziom 2  
    udało sie odzyskac dzwięk:) wielkie dzieki za udzielona pomoc i porade:)
REKLAMA