logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba Satellite - brak dźwięku, system nie wykrywa urządzeń audio

wizjoner33 06 Sty 2015 18:32 909 15
REKLAMA
  • #1 14300233
    wizjoner33
    Poziom 9  
    Witam mam problem poniewaz w moim laptopie tak z niczego wylacza sie dziwek.
    instalowalem nowe sterowniki niestety nic nie pomagalo :cry: . Mialem tak juz raz lecz po jakims czasie sie to samo naprawilo. Teraz problem powrócił. Dodam tez ze kiedy klikam w dzwiek pokazuje mi sie ze nie mam ani jednego zainstalowanedo uzadzenia audio problem tkwi w tym ze mam domyslny glosnik wbudowany do lapka i podpiete sluchawki z mikrem no niestety. powiedzie jakich informacj potrzebujecie a ja wam je podam pozdrawiam licze na pomoc ;)
  • REKLAMA
  • #3 14300308
    wizjoner33
    Poziom 9  
    xD sory zapomniałem o korekcie bo miałem to zrobić na końcu ale ok model to Toshiba Satellite L50-A-16Q jak co miałem zmienianego windowsa z 8 na 7
  • #5 14300672
    wizjoner33
    Poziom 9  
    tak i jeszcze w kartach graficznych cos co nazywa sie uradzenie zgodne z standardem high definition audio
  • REKLAMA
  • #6 14300702
    inspector_electro
    Poziom 22  
    Ocena: 28
    Wygląda na to, że brakuje sterowników. Na stronie producenta znajdziesz odpowiednie sterowniki. Będziesz musiał odinstalować sterowniki od grafiki i zainstalować ponownie. Ze sterownikami do grafiki masz także audio.
  • REKLAMA
  • #7 14300846
    wizjoner33
    Poziom 9  
    wiesz jestem początkujący gdybyś był miły to opisałbyś to dokładnie jak usunąć sterowniki a resztę ogarnę?
  • #9 14300964
    wizjoner33
    Poziom 9  
    Toshiba satellite l50-a-16q i nwm czy to to ale part no pskjne-03j009pl
  • REKLAMA
  • #11 14301077
    wizjoner33
    Poziom 9  
    tak jest oczywiście i jeszcze 8 gb ramu
  • #12 14301132
    inspector_electro
    Poziom 22  
    Ściągnij ze strony producenta sterowniki do karty intela.
    http://www.toshiba.pl/innovation/download_drivers_bios.jsp?LNG=20&service=CE

Do Nvidii z tej strony :
    www.geforce.com

Później zajmiemy się deinstalacją, a może lepiej uaktualnieniem sterowników.

Nie wiem co nagrzebałeś, ale sterowniki raczej ot tak nie uciekają.
  • #13 14301187
    wizjoner33
    Poziom 9  
    ok skończyłem co teraz?
  • #14 14302090
    wizjoner33
    Poziom 9  
    w magiczny sposób pojawił się dźwięk zostawiłem kompa na noc i teraz wbijam instaluje stery do GeForce'a i patrze jest dźwięk nie wiem w jaki sposób ale jest jednak wole widzieć co robić gdyby się to powtórzyło
  • Pomocny post
    #15 14302093
    inspector_electro
    Poziom 22  
    Nie ma czarów kolego. Jeżeli masz HDMI, to razem ze sterownikami grafiki masz audio. Już Ci to pisłem. Na przyszłość, poczytaj w internecie jak znaleźć sterownik,
    po "identyfikatorze występowania urządzenia". Wklejasz to do wujka google i masz odpowiedź. Za każdym razem jeśli kombinujesz coś z dźwiękiem, dobrze jest zrestartować system.
  • #16 14302111
    wizjoner33
    Poziom 9  
    ok wielkie dzięki będę wiedział na przyszłość

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z brakiem dźwięku w laptopie Toshiba Satellite L50-A-16Q, który nie wykrywa urządzeń audio. Po zainstalowaniu nowych sterowników problem nie ustąpił. W menedżerze urządzeń pojawiły się nieznane urządzenia, w tym "urządzenie zgodne z standardem high definition audio". Użytkownik został poinstruowany, aby pobrać odpowiednie sterowniki ze strony producenta, w tym sterowniki do karty graficznej Nvidia GF 740M oraz Intel. Po zainstalowaniu sterowników dźwięk niespodziewanie się pojawił, co sugeruje, że problem mógł być związany z brakiem odpowiednich sterowników audio. Użytkownik został również poinformowany o konieczności restartu systemu po zmianach w sterownikach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA