logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

jak podlaczyc silnik jednofazowy 4 przewody z kondensator schemat daje

g45h47t9 20 Sie 2011 15:06 1244 3
REKLAMA
  • #1 9844096
    g45h47t9
    Poziom 2  
    Mam silnik dostałem od dziadka ma 50w jednofazowy 220v kondensator na tabliczce ma 3,7uF i wychodzą z niego 2 przewody białe i 2 czarne,a ja mam w garazu tylko fazę i neutlany jak podlaczyc pod te 4 przewody>? a z tym kondensatorem to go pominac>?.Jak potrzeba kondensatora to powiedzcie jak go włączyć w ten uklad i gdzie podpiąć fazę i neutalny.Z góry dziękuje za odpowiedzi wasze.
    Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #2 9844113
    Qbuś
    Poziom 38  
    Ocena: 875
    Podaj wszystkie dane z tabliczki,(nazwę, rodzaj, symbol silnika).
  • REKLAMA
  • #3 9844143
    g45h47t9
    Poziom 2  
    ten rysunek co narysowałem wychodzi z silnika jest taka kostka zamontowana na silniku 4 wychodza i 4 do podpiecia.W silniku niema kondensatora a jest na tabliczce.Silnik jest stary,zamazana tabliczka:
    -220v
    -50hz
    -3,7uF,
    Nazwa to chyba Preser albo cos takiego,
    okolo 280 rad/s i bylo by tyle co udalo mi sie zpisac reszty nie idzie spisac,gdyz ma porysowana obudowe i tabliczke aluminiowa.jak rozkrecilem to jest to silnik klatkowy,wszystkie 4 przewody ida pod uzwojenie stojana.
  • #4 9844289
    retrofood
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4781
    3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    3.1.16. (14) Publikowanie wpisów zawierających pytanie/zgłoszenie problemu, na które udzielono już poprawnej odpowiedzi. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany.
    3.1.17. (10.9, 16) Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.
    Instrukcja zamieszczania zdjęć oraz obrazków na forumAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
REKLAMA