logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki program do obsługi Philips TV7134 Video Capture? Szukam do zgrywania obrazu

cfo 25 Lis 2004 20:15 10536 18
REKLAMA
  • #1 1013099
    cfo
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    Witam bardzo potrzeboje program do obsłogi tej karty sterowniki mam ale nigdzie nie moge dorwac programu z obsloga kanalow i tym podobne np zgrywanie obrazu nie mam oryginalnej plytki do tej karty a wiec prosze o pomoc moze ktos posiada

pozdrawiam cfo
  • REKLAMA
  • #2 1013138
    kulasss
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Taki cos kosztuje majatek wiecniespodziewaj sie ze ktos bedzie maiał takie cacko ale zaraz poszukam>>>>>>>w necie cos na ten temat pozdrawiam

Pisownia.
    ankuch.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1013358
    oloolo
    Poziom 24  
    Ocena: 57
    Ja mam ten tuner PHILIPS 7134 i oryginał płytke z dwoma programami do obsługi tej karty Mpeg Tv station PCITV po polsku i WinDvr2002 po angielsku,
    jest też telegazeta.
    Spróbuj poszukać tych programów do ściągniecia po ich nazwach które podałem.
    To jest oprogramowanie oryginalne z numerami seryjnymi więc ich rozdawanie to piractwo.
    Dlaczego nie masz do tej karty płyty????????
  • #5 1025223
    cfo
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    Dziekuje bardzo za pomoc nie mam oprogramowania poniewarz karte kupilem na gieldzie miala nie dzialac a dziala :D jeszcze raz dzieki
  • #6 1068789
    oloolo
    Poziom 24  
    Ocena: 57
    A zresztą do oglądania i zgrywania plików nie potrzebujesz oryginalnego oprogramowania bo można to zrobić zwykłym VirtualDub,
    ja uzywam playera instalowanego razem z takim kodekiem:quicktimealt122
    Player ten odtwarza avi,mpg,mpeg,mov,wmv oraz otwiera tuner i można za jego pomocą zgrywać np.teledyski w formacie avi.
    Z kodekiem Xvid-mpeg4 albo DivX5.0.5 4 minutowy teledysk ma rozmiar
    ok 35-40 Mb, więc jest to wynik bdb. Polecam kodeki i program.
    Ja tego używam mimo tego że posiadam oryginalną płytkę
    Player wymaga tylko zainstalowania sterów do tunera, a pisałeś że te posiadasz więc nie widzę problemu
  • REKLAMA
  • #7 1433215
    Heron
    Poziom 14  
    a ja chcialem zapytac jak w virtualdubie sprawic aby ogladac telewizje no jak juz oczywiscie mam karte bo jakos nie moge dojsc?
  • #8 1433533
    Szarańcza
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    Karta zapewne firmy Avacs poszukaj czegos na www.avacs.pl tez mam tą karte, mozesz tez uzyc christ tv, win dvr ale one są płatne

pozdrawiam
  • #9 1438541
    Heron
    Poziom 14  
    nie, mam karte na philips 1734, uzywan windvr ale zastanawialem sie czy nie ma czegos lepszego bo juz duzo rzeczy przeinelo sie przez mojego kompa zwiazanych z ta karta ale wszystko bylo troche kiczowate.
  • #10 1438880
    Szarańcza
    Poziom 16  
    Christ TV 4.x - tyle ze płatny. Ale w koncu za dobre trzeba zapłacic (choć nie zawsze).
  • #11 1440084
    Heron
    Poziom 14  
    jestes pewien ze tak sie nazywa ten programik bo nie moge go znalesc lub czy moglbys mi podac ew. jakiegos linka?
    thx
  • #12 1440226
    Szarańcza
    Poziom 16  
    O przepraszam za pomyłke, to jest Chris Tv a nie Christ. Sorki :)
  • #13 1443732
    Heron
    Poziom 14  
    gdyby ktos byl w posiadaniu seriala lub patch'a do chris tv 4.2 to prosze o kontakt, chodzi mi oczywiscie o sprawdzenie funkcji ktore nie sa dostepne w trialu ;)
    heronx(_at_)wp.pl
    pozdr
  • #14 1443808
    childmaker
    Poziom 35  
    Ocena: 92
    Heron napisał:
    gdyby ktos byl w posiadaniu seriala lub patch'a do chris tv 4.2 to prosze o kontakt, chodzi mi oczywiscie o sprawdzenie funkcji ktore nie sa dostepne w trialu ;)
    heronx(_at_)wp.pl
    pozdr

Na emulu dostępne co najwyżej do wersji 4.1.
  • #15 1443816
    Szarańcza
    Poziom 16  
    Oczywiście wszystko w celach edukacyjnych :) www.serials.ws

Dodano po 5 [minuty]:

Faktycznie na eMule są tylko do wersji 4.10, ale to nie szkodzi, bo szczególnych zmian nie wprowadzili, może obsługa najnowszego sprzętu.

Pozdrawiam
  • #16 1443909
    Heron
    Poziom 14  
    mam jeszcze jedno pytanko, czy w tym programiku da sie jakos ustawic odswierzanie (mam zainstalowany deinterlace_filter) bo mi troche obraz "lata"???
  • #17 1470972
    hehz
    Poziom 2  
    wiec tak...

tez mam ta karte i wlasnie instaluje... zaintalowalem "VS_713Xdriver_V2316.zip" ale z tego co widze to nie ma w nim programu typu mpeg tv station PCITV...

http://komputery.katalogi.pl/temat49021/

tu jest troche informacji o sterownikach

co dalej bedzie - zaraz powiem...
  • #19 1471283
    hehz
    Poziom 2  
    ok mam sterowniki i ten program oryginalny...

wszystko dziala i obraz nagrywa sie z dzwiekiem ale jest jeden problem... przelaczam kanaly i musze czekac az wlaczy sie dzwiek... najpierw pojawia sie obraz a po paru sec. (czasem nawet do 10 sec.) slychac dzwiek...

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania oprogramowania do obsługi karty Philips TV7134 Video Capture, szczególnie do zgrywania obrazu i obsługi kanałów telewizyjnych. Użytkownicy wskazują, że oryginalne programy do tej karty to Mpeg TV Station PCITV (w wersji polskiej) oraz WinDvr2002 (w wersji angielskiej), które są dostarczane na oryginalnej płycie z numerami seryjnymi i ich rozpowszechnianie jest nielegalne. Alternatywnie można używać programu VirtualDub wraz z odpowiednimi kodekami (np. QuickTime Alternative, Xvid MPEG4, DivX 5.0.5) do nagrywania i odtwarzania plików AVI, MPG, MOV, WMV oraz do zgrywania materiału z tunera, pod warunkiem posiadania sterowników do karty. Wspomniano także o programach płatnych, takich jak Chris TV, które oferują bardziej zaawansowane funkcje, ale wymagają licencji. Problemy techniczne zgłaszane to opóźnienia w dźwięku przy przełączaniu kanałów oraz trudności z konfiguracją odświeżania obrazu (deinterlace). Sterowniki do karty można znaleźć na stronach typu driverguide.com oraz w archiwach internetowych. Karta jest czasem mylona z modelem Avacs, jednak dyskusja dotyczy wyłącznie Philips TV7134.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA