logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dyskretny i dokładny nadajnik GPS do auta dostawczego - długie działanie

slash263190 22 Sie 2011 11:33 1719 12
REKLAMA
  • #1 9849928
    slash263190
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam
    wiem ze juz byly takie tematy ale poruszane z innej strony.
    Mam auto dostawcze ktorym jezdzi kierowca i niech sobie jezdzi , ale ja chcialbym miec na niego oko ( na bieżąco i tanio ) . Czyli chodzi mi o jakis dyskretny nadajnik ktory bede mogl ukryc w samochodzie . Tu pojawia sie ta inna strona poniewaz mnie chodzi o dokladnosc . Propozycje ktore znalazlem w sieci ( np smartphone z wbudowanym gps i google earth ) niestey mnie nie zadowala poniewaz roznica sa np rzedu kilometra , co jak mi sie wydaje nikogo by nie zadowolilo .

Prosze o pomoc .
    ps Chodzi mi tez o dlugie dzialanie takiego urzadzenia .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 9850062
    Soho
    Poziom 13  
    Nadal, jakiś tani, używany PocketPC z modułem GSM, GPS i program w stylu Ipoki ( www.ipoki.com - darmowy, pozostaje opłata za transmisję po gprs) lub 3dtracking (http://free.3dtracking.net - jeszcze nie testowane, wersja free obejmuje 1 urządzenie na konto). Dokładność taka jak wbudowanego GPS, zazwyczaj poprawna (pewno ok 10-50m).
  • #3 9850430
    slash263190
    Poziom 12  
    czy ipoki jest tylko na iphone i androida ?
    mam nokie na symbianie .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 9850603
    Soho
    Poziom 13  
    http://www.ipoki.com/mbdownload.php niby symbianowa jest, testowałem tylko wersje (obydwie) na WM, potrafią się zwiesić przy wychodzeniu blokując tym samym port...
  • REKLAMA
  • #6 9853631
    slash263190
    Poziom 12  
    czy magnez może zakłócać dzilanie tych uzadzen ?
  • Pomocny post
    #7 9853741
    K3
    Poziom 30  
    Ocena: 429
    Nie powinien, w końcu magnes nie zakłóca działania zwykłego GPSa i telefonu komórkowego.
  • Pomocny post
    #8 9859047
    Adalberd
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Na 100% nie będzie zakłócał
  • REKLAMA
  • #9 9860347
    slash263190
    Poziom 12  
    jak mozna zwiekszyc czas pracy takiego uzadzenia (kupilem gocleaver ) . tzn dolaczyc bateteriie czy moze zamienic istniejaca ?
    moze poprostu polaczyc rownolegle ?

Dodano po 3 [minuty]:

ps free.3dtracking.net dzial bez zarzutu ( tylko w budynkach troche sie gubi ) .
    inoki nie chcialo ruszyc na moim tel ( nokia c5 03) .

Dodano po 1 [minuty]:

ps free.3dtracking.net dzial bez zarzutu ( tylko w budynkach troche sie gubi ) .
    nie wiedzieć czemu wskazuje dobry czas dopiero kiedy ustawimy strefe czasowa dla
    helsinek.
    inoki nie chcialo ruszyc na moim tel ( nokia c5 03) .
  • Pomocny post
    #10 9860529
    Adalberd
    Poziom 13  
    Najprościej podłączyć na stałe pod instalacje w samochodzie ale rozumiem, że to nie wchodzi w grę?
  • #11 9860548
    slash263190
    Poziom 12  
    niestety . to musi byc "dyskretne "
  • #12 9860916
    K3
    Poziom 30  
    Ocena: 429
    slash263190 napisał:
    niestety . to musi byc "dyskretne "

A w czym problem? Bierzesz auto od kierowcy na potrzeby "przeglądu", jedziesz sam do serwisu i przy okazji montujesz urządzenie. Nie w kabinie kierowcy, tylko obok silnika, lub gdzie w ukrytym miejscu. Może być np pod deska rozdzielcza tuz przy przedniej szybie. Bo skoro to twój pracownik i twoje auto, to nie musisz mu się tłumaczyć i wyjaśniać. Zresztą, i tak się pewnie domyśli, po pierwszym razie kiedy logi z urządzenia wykorzystasz przeciwko niemu...
  • #13 9869674
    Adalberd
    Poziom 13  
    Też jestem zdania przedmówcy, zasilanie na stałe rozwiązuje Ci kłopot z martwieniem się o naładowanie baterii itp. Wpinaj na stałe do auta.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje dyskretnego i dokładnego nadajnika GPS do monitorowania auta dostawczego, który będzie mógł ukryć w pojeździe. Wskazano na potrzebę długiego czasu działania urządzenia oraz wysokiej precyzji lokalizacji, unikając rozwiązań opartych na smartfonach, które nie spełniają oczekiwań. Proponowane rozwiązania obejmują użycie PocketPC z modułem GSM i GPS oraz dedykowane urządzenia, takie jak GOCLEVER Big-I Auto i Garmin GTU™ 10. Użytkownicy dyskutują również o możliwościach zasilania urządzenia oraz jego ukrycia w samochodzie, podkreślając, że stałe zasilanie rozwiązuje problem z ładowaniem baterii.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA