logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słuchawki Creative Fatality Gaming urwany kabel audio

Pascual 22 Sie 2011 15:27 3513 3
REKLAMA
  • #1 9850684
    Pascual
    Poziom 2  
    Witam was z góry przepraszam jeśli to zły dział i proszę moderatorów o przeniesie. Mam problem ponieważ mój młodszy brat biegając po pokoju, zahaczył nogą o moje słuchawki. Został urwany przewód od słuchawek z wtyczką mini-jack 3,5 mm. Wymieniłem ten odcinek kabla, w słuchawkach Creative w kabelku były przewody o kolorach czerwony, zielony, niebieski. Analogicznie do nich podłączyłem czerwony z czerwonym, niebieski z białym, a zielony z zielonym. Słuchawki działają lecz problem jest taki ze nie z taką samą głośnością prawa gra trochę ciszej niż lewa. Kiedy w komputerze ustawiam aby równowaga dźwięku była na prawa działają równo lecz kiedy na lewą w słuchawkach jest cisza. Czy mogłem coś namieszać prze lutowaniu ?
  • REKLAMA
  • #2 9850714
    narkoholik
    Poziom 30  
    Ocena: 100
    Tak.
    Widocznie zerwał się i przerwał również w innym miejscu lub następuje zwarcie.
  • REKLAMA
  • #3 9851006
    Pascual
    Poziom 2  
    a jakiś pomysł jak to naprawić ?
  • #4 9851422
    narkoholik
    Poziom 30  
    Ocena: 100
    Najrozsądniej chyba wymienić cały kabel - takie sztukowanie może dotrzeć do samej słuchawki :). Poza tym ostrożność i izolacja. Jeżeli to słuchawki z mikrofonem i potencjometrem to do układu. U mnie zazwyczaj kończyło się to podmianą jacka bo to przy nim często zaginają się przewody. Mam nadzieję że gniazdo jack w komputerze nienaruszone.
REKLAMA