logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Temat rzeka Subwoofer aktywny RMS 100<potrzebny projekt

danxrat 26 Lis 2004 01:03 1736 4
REKLAMA
  • #1 1013892
    danxrat
    Poziom 2  
    Mam zamiar stworzyć subwoofer aktywny w jakimś nie zadużum
    pudłem do wspomagania odsłuchu głównie muzyki, gdyż oferowane zestawy
    głośników do kompa nie spełniają moich wymagań lub spełniają lecz cena jest zbyt wygórowama. Mogę wyłożyć na niego jakieś
    500 - 600 zł,Ważne by był to sub aktywny o impedancji 8 Ohm, paśnie od 15Hz do<, RMS 100Watt, średmica głośniczka nie ma znaczena ale do 20 -30cm obudowa dobrze żeby była nie za wielką krową bo mam mały pokój, typ mocowania głośnika- dno suba. Uw subwoofer ma wspomagać zestaw kolumn rms 35 Watt.
    Teraz pytanie do Was, może ma ktoś jakieś materiały za pomocą których uda mi się odpalić taki sub aktywny z podanymi wyżej wartościami? Cokolwiek,może znacie jakieś linki na których mogę się wzorować? Potraciły mi się radio-elektroniki i nie mam nic. Najlepiej jakbym wzorował się na jakimś już działającym zespole. Ma ktoś coś w tym stylu rozłożone na części pierwsze. myślałem o takiej konstrukcji jak na zdjęciu z bassrefleksem.
    danrat@.op.pl
    [/b]
    Załączniki:
    • Temat rzeka Subwoofer aktywny RMS 100<potrzebny projekt sub.jpg (6.04 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1014348
    Kwaczor

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 42
    15Hz nie osiągniesz i to jest przesada. Szczególnie w małym pokoju, gdzie i tak tego nie usłyszysz. Ja bym Ci proponował głośnik tesla ARN312. Sprawdzony o niezłej opinii. Głośnik kosztuje w okolicach 200zł. Do tego wzmacniacz, ale w tej dziedzinie nie jestem specjalistą. Jeżeli sub ma być aktywny, to jego impedancja nie ma znaczenia.
    Konto firmowe:
    MEDIVOICE Michał Kaczmarek
    Ogrodowa 14, Leszno, 64-100 | Tel.: 609XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.mvoice.pl
  • REKLAMA
  • #3 1014351
    nelik1987
    Poziom 31  
    Ocena: 428
    jak chcesz to zgłoś sie do mnie na gg po materiały albo na mejla to ci przesle lub na skype zadzwoń to bedzie wygodniepj pogadać buduję właseni bardzo podobny sub który ty chcesz mogę ci pomuc mam bardzo fajny i bardzo łtwy wzmacniacz do budowy na TDA7294, i flitr dolnoprzepustory z regulacją odciecia i głośności mam gotowe płytki schematy i trocjhę wiedzy na ten temat złoś cie do mnie

pozdrawiam

nelik1987
  • REKLAMA
  • #4 1039779
    danxrat
    Poziom 2  
    Troszkę mi się odmieniło, owszem będzie to sub aktywny z głośnikiem skierowanym w dół w obudowie jakieś 60L na głośniczku najprawdopodobniej Pro Audio RSW 1254B. Jak dojdzie do powstania suba to go opiszę.
  • #5 1040113
    nelik1987
    Poziom 31  
    Ocena: 428
    no parametry o ile są prawdziwe to ma całkiem niezłe ten głośnik w sumie to pierwszy raz sie spotkałem z tym głośnikiem, ale może być całekiem niezła konstrukcja, jak go zrobisz to pisz go w działem DIY napewno bedzie ciekawy

pozdrawiam

nelik1987
REKLAMA