logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Microlab Solo 6C, główny głośnik traci siłę dźwięku

wlodek500 24 Sie 2011 11:04 1114 0
REKLAMA
  • #1 9857027
    wlodek500
    Poziom 1  
    Witam.

Sprawa jest następująca: Posiadam głośniki Microlab Solo 6C (już po gwarancji) i posiadam pewien problem z głównym głośnikiem (tym gdzie jest cały układ regulujący). Sytuacja jest taka, że głośnik ten potrafi stracić siłę głosu, tak że jak się podgłośni maksymalnie to ledwo co słychać. Dzieje się to dość losowo, może być że głośnik działa tydzień albo dwa sprawnie a trafia się dzień, gdzie problem ten pojawia się co chwilę. Próbowałem oddać głośniki to jakiegoś serwisanta głośników co mam w okolicy ale jak to czasami z takimi ludzmi bywa nie podszedł do sprawy profesjonalnie i po 2 godzinach jego testowania stwierdził że głośniki są sprawne.

Aby "naprawić" sytuację muszę albo wyłączyć głośniki i przy następnym włączeniu zacznie grać normalnie, bądź też zapuścić jakąś głośną muzykę i dać maksymalną głośność, wtedy się tak jakby "przeczyści" i śmiga dalej

Jeżeli ktoś mógłby mi powiedzieć co mogło nawalić w głośniku to byłbym wdzięczny i mógł pójść do jakiegoś serwisu i im powiedzieć na co mają spojrzeć.

Sytuacja jest na tyle dziwna, że drugi głośnik działa zawsze sprawnie. Sprawdzałem kable, są dobre, zmieniłem też wejść z PC na AUX i jest tak samo, tak że ewidentnie jest coś z głośnikiem nie tak.

Jeżeli też ktoś zna jakiś dobry serwis głośników w Trójmieście poza Panem Pisarskim na Piastowskiej to też byłbym wdzięczny.
  • REKLAMA
REKLAMA